için kaldı

Bitcoin'in ardından Ethereum’da da kayıp sürüyor! Kripto paralarda çöküş!

Bitcoin başta olmak üzere kripto varlık piyasasında düşüş sürüyor. Bitcoin yüzde 10'u aşan düşüşle 21 bin doların da altını test etti. Diğer kripto para birimlerinde de gerileme yaşanıyor. Bitcoin'den sonra ikinci büyük kripto birimi olan Ethereum’da kayıp devam ediyor. İşte son durum....

POSTA POSTA
Bitcoin'in ardından Ethereum’da da kayıp sürüyor! Kripto paralarda çöküş!

Bitcoin başta olmak üzere kripto varlık piyasasında gerileme hız kesmeden devam ediyor. Bitcoin yüzde 10'u aşan düşüşle 21 bin doların da altını test etti.  İkinci büyük kripto birimi Ethereum’da da kayıp devam ediyor.

Riskli varlıklarda sıkılaşma ve resesyon endişeleri ile yaşanan satış dalgası kripto varlık piyasasında da etkisini fazlasıyla hissettiriyor.

Bitcoin haftanın ikinci işlem gününde de gerileme kaydederek yüzde 10 düşüşle 21 bin doların altını test etti. Ether ve Avax gibi para birimlerinde de sert düşüşler yaşanıyor.

BİNANCE TARAFINDA DİKKAT ÇEKEN ADIM

Oanda Americas Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya kripto varlık piyasasının toplam büyüklüğünün 1 trilyon doların altına inmesiyle piyasadaki güvenin kötüleştiğine dikkat çekti. Moya, Bitcoin'in 20 binin altına inmesi durumunda bu güvenin daha da sarsılacağını belirtti.

Geçen haftalarda sabitkoinlerdeki çöküş dolayısıyla sarsılan kripto piyasası son günlerde kripto kredi platformu Celcius'un işlemleri askıya almasıyla güven erozyonuna uğradı. Pazartesi günü dünyanın en büyük Borsalarından biri olan Binance tarafında da geçici de olsa Bitcoin çekimlerinin askıya alınması dikkat çekti.

 ABD AYI PİYASASINA GİRDİ

Son dönemde kripto varlıkların riskli varlıklarla korelasyonu önemli düzeyde artmıştı. Yaşanan fiyat hareketlerinde başta ABD olmak üzere hisse senedi piyasalarında yaşanan gerileme etkili oldu.

New York borsası, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu hafta açıklanacak para politikası kararları öncesinde artan resesyon korkularının etkisiyle haftanın ilk işlem gününü sert düşüşle tamamladı.

ABD'de yüksek enflasyonun Fed'in faiz oranlarını yönlendirmelerden daha keskin artırabileceğine dair görüşleri güçlendirmesi ve agresif faiz artırımlarının ekonomiyi resesyona sürükleyebileceğine dair endişelerle endeksler, yeni haftanın ilk işlem gününde negatif bir seyir izledi.

ABD'de geçen hafta açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Mayıs'ta aylık yüzde 1 artarken, yıllık yüzde 8,6 ile Aralık 1981'den bu yana kaydedilen en yüksek artışı göstermişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER