Bakan Kirişci'den tahıl yüklü gemi mesajı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci “Türkiye, küresel gıda güvensizliğinin giderilmesi için çalışmaya devam edecek” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Kirişci'den tahıl yüklü gemi mesajı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ‘Gıda Güvenliği Krizi Akdeniz Balkanlar Diyaloğu’ programında yaptığı konuşmada, “Türkiye, küresel gıda güvensizliğinin giderilmesi için çalışmaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, İtalya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı ev sahipliğinde çevrim içi olarak düzenlenen "Gıda Güvenliği Krizi Akdeniz Balkanlar Diyaloğu" programına katıldı.

Gıda sistemlerini dönüştürmek için kurulacak koalisyonları desteklemeye hazır olduklarını hatırlatan Bakan Kirişci, korona virüs pandemisi ve iklim değişikliği gibi krizleri, gıda sistemlerinin başarılı bir şekilde dönüşümde önündeki küresel engel olarak tanımladı. Kirişci, “Araştırmalar gösteriyor ki, büyüyen dünya nüfusunun gıda ihtiyacını karşılamak için gıda üretimini mevcut miktara göre yüzde 60 artırmamız gerekiyor” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER