Güneş ışığı azalınca ayarlarımız bozuluyor

Yaz aylarında yüksek olan enerjimizin kışın düşmesinin uzmanlara göre önemli bir sebebi var; gün ışığının azalması. Uzmanlar güneşin zararlı etkileri olduğundan da bahsediyorlar ama o ortada görünmediğinde bağışıklığımız düşüyor, uyku düzenimiz değişiyor ve ruh halimiz bozuluyor. Kısacası güneş girmeyen eve gerçekten doktor giriyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Güneş ışığı azalınca ayarlarımız bozuluyor

Yazın güneşin zararlı ışınlarından korunmak için dışarı güneş kremiyle çıkıyoruz ama kış aylarında ondan mahrum kalınca da dengemiz şaşıyor. Çünkü aslında vücudumuzdaki birçok sistemin fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için güneşe ihtiyacımız var. Eğer yeteri kadar güneş alamazsak bedenimizde ne gibi değişikliklerin olacağını Acıbadem Ataşehir Hastanesi iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayşe Çakmakçı’ya, Liv Hospital aile hekimliği uzmanı Dr. Gözde Nizamoğlu Mercan’a ve göz hastalıkları uzmanı Ayşe Burcu Dirim’e sorduk.

NEDEN ONSUZ OLMUYOR?

‘D vitamini vücut için elzem’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER