için kaldı

Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! İlaç fiyatlarına yeni düzenleme

İlaç fiyatlarına yeni düzenleme getirildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, "İlaç bulunamaması probleminin çözümü için ilk adım Sayın Cumhurbaşkanımızın imzası ile atıldı." dedi.

F5HABER F5HABER
Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! İlaç fiyatlarına yeni düzenleme

Beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında euro kurunda yüzde 36,77'lik artış yapıldı.

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılması Hakkında Tebliğin 10'uncu maddesi kapsamında yapılan gerçek kaynak fiyat veya depocuya satış fiyatı değişikliklerinin geçerlilik tarihi bu yıl için kararın yayım tarihi olarak belirlendi.

Böylelikle her yıl şubat ayında yapılan ilaçta fiyat güncellemesi erkene çekilmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk Lirası cinsinden 1 euro değeri aralık ayında yüzde 36,77 artırıldı.

Söz konusu artış ve yeni barem değerleri, bu kararın yayım tarihinden bir gün sonra geçerli olacak.

 "İlaç bulunamaması probleminin çözümü için ilk adım atıldı"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İlaç bulunamaması probleminin çözümü için ilk adım Sayın Cumhurbaşkanımızın imzası ile atıldı” dedi.

Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan “Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar”ı sosyal medya hesabından paylaştı.

“Şubat ayında yapılması gereken fiyat güncellemesi erkene çekildi” diyen Koca, “Diğer adımlar da yolda. Çözeceğiz kimse endişe etmesin” ifadesini kullandı.

Karara göre ilaç fiyatlarını belirleyen Euro değeri aralık ayında yüzde 36.77 artırıldı.

SONRAKİ HABER