Meteoroloji'den yüksek sıcaklık uyarısı, 3 il için sel alarmı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bölümü yüksek sıcaklıkların etkisindeyken, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda sağanak yağış bekleniyor. Trabzon, Rize ve Artvin'de yağışlar nedeniyle sel ve su baskınına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı

Meteoroloji'den yüksek sıcaklık uyarısı, 3 il için sel alarmı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Ordu, Tokat, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Samsun'un doğusu ile Erzurum'un kuzey çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. 

Meteoroloji'den yüksek sıcaklık uyarısı, 3 il için sel alarmı - Sayfa 2

Hava sıcaklıklarının kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den yüksek sıcaklık uyarısı, 3 il için sel alarmı - Sayfa 3

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50 ila 70, doğusunda zaman zaman 80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den yüksek sıcaklık uyarısı, 3 il için sel alarmı - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, taşkın vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.