Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14 Ocak hava durumu raporunu paylaştı. 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılırken, Şırnak, Ağrı, Van ve Hakkari'de yoğun kar yağışı bekleniyor. Hatay, Antalya, Aydın ve Muğla'da sağanak beklenirken, hava sıcaklıklarının kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye geneli için hava durumu raporunu yayınladı. Buna göre ülkenin doğusu ve güney kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunun aralıklı kar yağışlı, gece saatlerinde Hatay, Antalya'nın doğu çevreleri ile Aydın ve Muğla'nın kıyı ilçelerinin yer yer yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği belirtildi.
Şırnak'ın doğusu ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde yağış olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu belirtildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarılar
Meteoroloji'ningünlük raporunda "Yağışların; Şırnak'ın doğusu ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" uyarısında bulunuldu.
İşte bölge bölge günlük hava durumu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nin verilerine göre Türkiye genelinde günlük hava durumu şöyle:
MARMARA
EDİRNE - 9°C
İSTANBUL - 8°C
KIRKLARELİ - 6°C
KOCAELİ - 9°C
EGE BÖLGESİ
A.KARAHİSAR- 5°C
DENİZLİ- 10°C
İZMİR- 10°C
MUĞLA- 10°C
AKDENİZ BÖLGESİ
ADANA- 16°C
ANTALYA- 16°C
HATAY - 13°C
ISPARTA- 8°C
İÇ ANADOLU BÖLGESİ
ANKARA- 3°C
ESKİŞEHİR- 5°C
KAYSERİ- 3°C
KONYA- 2°C
BATI KARADENİZ BÖLGESİ
BOLU- 3°C
DÜZCE- 6°C
KASTAMONU- 4°C
ZONGULDAK- 6°C
ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ
AMASYA- 5°C
SAMSUN- 9°C
TOKAT- 4°C
TRABZON- 5°C
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
AĞRI- eksi 2°C
ERZURUM- eksi 5°C
MALATYA- 3°C
VAN- 1°C
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
DİYARBAKIR- 8°C
GAZİANTEP- 9°C
MARDİN- 6°C
ŞANLIURFA- 10°C