Meteoroloji'den Türkiye'nin tamamı için sağanak uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin tamamı sağanak yağışın etkisi altında. Sıcaklıklar iç bölgelerde düşmeye devam ederken diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor<br /> <br /> Marmara Bölgesi'nin doğusu ile İstanbul'un Anadolu Yakası'nda aralıklı sağanak bekleniyor.<br />

Meteoroloji'den Türkiye'nin tamamı için sağanak uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin tamamı sağanak yağışın etkisi altında. Sıcaklıklar iç bölgelerde düşmeye devam ederken diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor

Marmara Bölgesi'nin doğusu ile İstanbul'un Anadolu Yakası'nda aralıklı sağanak bekleniyor.

110
Meteoroloji'den Türkiye'nin tamamı için sağanak uyarısı - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Gaziantep, Kilis, Muş ve Bitlis çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İSTANBUL HAVA DURUMU RAPORU

İstanbul il genelinde hava sıcaklıklarının 17 derece dolaylarında seyretmesi beklenirken saat 12.00 – 18.00 arasında yer yer sağanak yağış geçişlerinin görülmesi bekleniyor. Öte yandan il genelinde parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olması bekleniyor.

210
Meteoroloji'den Türkiye'nin tamamı için sağanak uyarısı - Sayfa 3

Yağışların; Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Kırıkkale ve Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve Sinop’un iç kesimlerinde kuvvetli (20-40 kg/m2) olması bekleniyor.

310
Meteoroloji'den Türkiye'nin tamamı için sağanak uyarısı - Sayfa 4

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle batı ve kuzeybatı, Doğu Anadolu'da yer yer güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

410