Meteoroloji'den sağanak, fırtına ve kar alarmı!

Meteoroloji son hava durumu tahminini paylaştı. 17 Mart yurt genelinde hava durumu nasıl olacak? İşte son tahminler...

Meteoroloji'den sağanak, fırtına ve kar alarmı! - Sayfa 1

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz ve Akdeniz kıyıları sağanak yağışlı; İç Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi ise kar yağışlı. Batı bölgelerinde ise kuvvetli rüzgar beklenirken zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Sıcaklıkların güneyde 4 ila 8 derece düşeceği, rüzgarlı bölgelerde de serin havanın devam edeceği bildirildi. 

111
Meteoroloji'den sağanak, fırtına ve kar alarmı! - Sayfa 2

Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz kıyıları, Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Güneydoğu Anadolu'nu doğusu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay'ın kıyı kesimleri, Tunceli, Bingöl, Muş, Şırnak, Bitlis, Şanlıurfa ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Güney Ege, Akdeniz ve İç Anadolu’da kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-80 km/sa) şeklinde, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

211
Meteoroloji'den sağanak, fırtına ve kar alarmı! - Sayfa 3

Hava sıcaklığının güney kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege, Akdeniz ve İç Anadolu’da kuvvetli ve fırtına (40-80 km/sa) şeklinde, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. 

311
Meteoroloji'den sağanak, fırtına ve kar alarmı! - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Yağışların, Güneydoğu Anadolu'nu doğusu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay'ın kıyı kesimleri, Tunceli, Bingöl, Muş, Şırnak, Bitlis, Şanlıurfa ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

411