Meteoroloji'den kuzey kıyıları için sağanak uyarısı

Meteoroloji son hava durumu tahminini paylaştı. Buna göre Trakya, Marmara'nın kuzeyi ile Karadeniz Bölgesi'nin kıyı kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Artvin çevresinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor

Meteoroloji'den kuzey kıyıları için sağanak uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar Rize çevreleri ile Artvin kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'den kuzey kıyıları için sağanak uyarısı - Sayfa 2

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den kuzey kıyıları için sağanak uyarısı - Sayfa 3

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; akşam saatlerine kadar Rize çevreleri ile Artvin kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji'den kuzey kıyıları için sağanak uyarısı - Sayfa 4

İşte 5 günlük hava tahmini...