Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Marmara Bölgesi kapalı, hafif yağışlı. İstanbul'daki kuvvetli poyraz gün boyu etkisini sürdürecek. Bölgede hissedilen sıcaklıklar 10 derecenin altında. Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu, Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz (Amasya dışında),Doğu ve Güneydoğu Anadolu ve İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya ve Karaman çevreleri ile Kırklareli, Muğla'nın güney ve Antalya'nın batı kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı - Sayfa 2

YÜKSEK KESİMLERDE KAR BEKLENİYOR

Yağışların; kıyılarda genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; sabah saatlerinde Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu, Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı - Sayfa 3

Hava sıcaklığının Güneydoğu kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

ŞİDDETLİ RÜZGAR UYARISI

Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı - Sayfa 4

İşte 5 günlük hava tahmini...