Meteoroloji'den iki bölge için sağanak uyarısı

Orta ve doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nın kuzeydoğusunda sağanak yağış bekleniyor. Kuzey Ege'de ise kuvvetli rüzgarın etkili olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıklarda ise önemli bir değişiklik beklenmiyor

Meteoroloji'den iki bölge için sağanak uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Samsun'un doğusu, Ordu ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den iki bölge için sağanak uyarısı - Sayfa 2

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli(40-60 km /sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den iki bölge için sağanak uyarısı - Sayfa 3

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji'den iki bölge için sağanak uyarısı - Sayfa 4

İşte 5 günlük tahmin...