Meteoroloji'den çok önemli uyarı! Sağanak, dolu, fırtına uyarısı

Marmara ve Ege'de kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Balıkesir, Çanakkale ile Edirne'nin güneyinde çok kuvvetli sağanak beklenirken, ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riskine karşı uyarı yapıldı. Diğer yandan Akşam saatlerinde Marmara ve Ege'de lodosun hızının 80 km'ye ulaşacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıkları yağışın etkisiyle azalacak.

Meteoroloji'den çok önemli uyarı! Sağanak, dolu, fırtına uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Batı bölgelerin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile akşam saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Yalova Bilecik, Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa) ile Edirne'nin Güneyi, Balıkesir'in batı kıyıları (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç ilçeleri) ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2)olması bekleniyor.

Meteoroloji'den çok önemli uyarı! Sağanak, dolu, fırtına uyarısı - Sayfa 2

Hava sıcaklığının batı kesimlerde yağışla birlikte azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği, kuzey ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, diğer kesimlerde üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa zaman zaman hamleli 80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den çok önemli uyarı! Sağanak, dolu, fırtına uyarısı - Sayfa 3

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların bugün (Salı) 10:00-20:00 saatleri arasında Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa) ile Edirne'nin Güneyi, Balıkesir'in batı kıyıları (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç ilçeleri) ve Çanakkale çevrelerinde; kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji'den çok önemli uyarı! Sağanak, dolu, fırtına uyarısı - Sayfa 4

İşte 5 günlük tahmin...