Meteoroloji uzmanlarından uyarı üstüne uyarı

Meteoroloji'nin son raporuna göre önümüzdeki 4 gün aşırı sıcaklar etkili olacak. Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, "Sıcaklıklar ülke genelinde 3-4 derece artacak ama özellikle nemin yüksek olduğu illerde hissedilen sıcaklık 40 dereceyi geçecek. Özellikle 10.00 ile 17.00 saatleri arasında dışarı çıkmayın" dedi.

Meteoroloji uzmanlarından uyarı üstüne uyarı - Sayfa 1

 CNN TÜRK yayınında açıklamalarda bulunan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise "Aşırı sıcak hava dalgası da doğal afet sayılıyor. Çok dikkat etmemiz lazım. Dünyada bu aşırı sıcaklardan beyin kanamalarından ölenlerin sayısı çok artmaya başladı" uyarısında bulundu.

112
Meteoroloji uzmanlarından uyarı üstüne uyarı - Sayfa 2

Önümüzdeki 3-4 gün kavurucu sıcaklıkların etkili olacağını söyleyen Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, “Bölgelere göre farklılık gösterebilir ama sıcaklıklar ülke genelinde 3-4 derece artacak ama özellikle nemin yüksek olduğu illerde hissedilen sıcaklık 40 dereceyi geçecek” dedi. Özdemir, özellikle 10.00 ile 17.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması uyarısında bulundu.

212
Meteoroloji uzmanlarından uyarı üstüne uyarı - Sayfa 3

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı, Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hava durumuyla ilgili bilgi verdi. Türkiye genelinde sıcaklıkların artacağını söyleyen Dr. Özdemir, özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara gibi metropollerde hissedilen sıcaklığın 40 dereceyi göreceğini dile getirdi.

 

 

312
Meteoroloji uzmanlarından uyarı üstüne uyarı - Sayfa 4

NEM NEDENİYLE HİSSEDİLEN SICAKLIK 3-4 DERECE ARTIYOR

Muson Uzantılı Basra alçak basıncının etkisi altında olunduğuna dikkat çeken Dr. Özdemir, “Yaz aylarında etkisini gösteren bu Alçak basınç, sıcaklıkları ve buharlaşmayı artırıyor. Bu nedenle İstanbul’da nem oranı yüzde 90 civarında, sıcaklıklar ise pazar ve pazartesi pik yapacak. Termometreler 34-35 dereceyi gösterirken, nem nedeniyle hissedilen sıcaklık 40 dereceye kadar çıkacak” dedi.

412