Meteoroloji uzmanları uyarıyor: Tedbirlerinizi alın! 6 gün boyunca kar yağacak

Bugün ülke genelinde sıcaklıklar gelen soğuk hava dalgasıyla aniden düştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul'un bir çok semti güne kar yağışıyla uyandı. Öğle saatlerinde etkisini azaltan kar yağışı önümüzdeki 6 gün boyunca aralıksız yağacak. Uzmanlar, don ve buzlanmaya karşı vatandaşlardan tedbirli olunmasını istedi.

Meteoroloji uzmanları uyarıyor: Tedbirlerinizi alın! 6 gün boyunca kar yağacak - Sayfa 1

Meteoroloji cuma günü itibariyle hava sıcaklığının 15 derece birden düşeceğini duyurup uyarılarda bulunmuştu. Bugün ise kar yağışları yurt genelinde görülmeye başladı.

115
Meteoroloji uzmanları uyarıyor: Tedbirlerinizi alın! 6 gün boyunca kar yağacak - Sayfa 2

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Meteoroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Güven Özdemir, perşembe günü oluşacak don olaylarına karşı uyarılarda bulundu.

215
Meteoroloji uzmanları uyarıyor: Tedbirlerinizi alın! 6 gün boyunca kar yağacak - Sayfa 3

Bugünden itibaren sıcaklığın mevsim normallerine göre düşmeye başladığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Güven Özdemir, “Şubat ayı çok sıcak geçmeye başladı. Dünden itibaren 17 derece sıcaklıklara ulaştık. Bu durum şubat ayı için korkunç bir sıcaklık. Bugünden itibaren sıcaklık mevsim normallerine göre düşmeye başladı."

315
Meteoroloji uzmanları uyarıyor: Tedbirlerinizi alın! 6 gün boyunca kar yağacak - Sayfa 4

"Bunun sebebi ise İskandinavya ülkeleri üzerindeki yüksek basıncın hızlı bir şekilde Balkanlar üzerinden Türkiye’yi etkisi altına almaya başlamasıdır. Şu an Türkiye, İtalya ve Romanya üzerindeki alçak basınç sisteminin etkisinde. Bu da, söz konusu hava sisteminin oluşturduğu, lodos gibi ısıtıcı güneyli ve sert rüzgârların etkisiyle sıcaklıkları 14-15 derece gibi, mevsim normallerinin oldukça üzerinde bir düzeye yükseltiyor."

415