Meteoroloji son tahminleri paylaştı; Kar yağışı ne kadar sürecek?

İstanbul hava durumuyla ilgili Meteoroloji'den son tahminler geldi. Etkisini iyiden iyiye hissettiren ve kenti beyaza bürüyen kar yağışının İstanbul'da kaç gün daha süreceği merak edilirken Meteoroloji 15 Şubat hava durumu raporunu yayınladı.

Meteoroloji son tahminleri paylaştı; Kar yağışı ne kadar sürecek? - Sayfa 1

İstanbul'daki kar yağışıyla ilgili son dakika uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, İstanbul genelinde bugün yer yer yoğun olarak görülen kar yağışlarının, pazartesi ve salı günü de kuzey ve iç kesimleri başta olmak üzere yerel kuvvetli (5-20 santimetre) kar sağanakları şeklinde etkili olması öngörülüyor. Kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

113
Meteoroloji son tahminleri paylaştı; Kar yağışı ne kadar sürecek? - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Balıkesir, Çanakkale'nin iç kesimleri, Muğla, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Ardahan, Elazığ, Muş, Van, Hakkari, Şırnak, Bitlis ve Bingöl çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

213
Meteoroloji son tahminleri paylaştı; Kar yağışı ne kadar sürecek? - Sayfa 3

Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Marmara'nın doğusu, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile İstanbul, Kütahya ve Afyon çevrelerinde yoğun kar, Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
 

313
Meteoroloji son tahminleri paylaştı; Kar yağışı ne kadar sürecek? - Sayfa 4

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

 

413