Meteoroloji saat vererek uyardı: Çok sıcak olacak

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre yurt genelinde sıcak hava etkisini bugün de gösterecek. Hava sıcaklığının güney ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Uzmanlar, saat: 11.00 ile 16.00 arasında özellikle kronik hastalıkları olanların güneşe maruz kalmamaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Meteoroloji saat vererek uyardı: Çok sıcak olacak - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Artvin, Ardahan, Kars ve Iğdır çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

132
Meteoroloji saat vererek uyardı: Çok sıcak olacak - Sayfa 2

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE
Hava sıcaklığının güney ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

232
Meteoroloji saat vererek uyardı: Çok sıcak olacak - Sayfa 3

RÜZGARIN HIZI ORTA KUVVETTE
Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

332
Meteoroloji saat vererek uyardı: Çok sıcak olacak - Sayfa 4

İLLERİMİZDE HAVA DURUMU
Meteoroloji'den alınan verilere göre illerimizde beklenen sıcaklıklar ve hava durumu ise şöyle olacak:

432