Meteoroloji: Hava sıcaklıkları 8 ila 15 derece düşecek

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, soğuk havanın ülke genelinde hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor. Sıcaklıklar 8 ila 15 derece azalacak. Son dakika bilgisine göre, yoğun kar ve rüzgar uyarısı yapıldı.

Meteoroloji: Hava sıcaklıkları 8 ila 15 derece düşecek - Sayfa 1

Hava sıcaklıklarının; bugün güney ve iç bölgelerden başlayarak, Çarşamba (17.02.2021) ve Perşembe (18.02.2021) günleri ise doğu bölgelerde 8 ila 15 derece azalması bekleniyor.

119
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları 8 ila 15 derece düşecek - Sayfa 2

Meteoroloji açıklamasında "Söz konusu sıcaklık düşüşünün hafta sonuna kadar etkili olması beklendiğinden, buzlanma ve don hadiselerinin neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

 

219
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları 8 ila 15 derece düşecek - Sayfa 3

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

319
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları 8 ila 15 derece düşecek - Sayfa 4

Yağışların, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun yağış alan kesimlerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

419