Meteoroloji dolu uyarısı yaptı, Tekirdağlı seracılar önlem aldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yarın sağanak ve dolu yağışı ile kuvvetli rüzgar beklendiğini açıkladığı Tekirdağ'da seracılar, tedirgin bir bekleyişe başladı. 15 yıldır seracılık yapan Zülfikar Özer, "Seralarımız ile çatılarında kendimizce önlemler aldık ancak fazla yapacak bir şeyimiz yok" dedi.

Meteoroloji dolu uyarısı yaptı, Tekirdağlı seracılar önlem aldı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya ve Marmara Bölgeleri'nde yarın sağanak ve dolu yağışı ile kuvvetli rüzgar beklendiğini duyurarak, gerekli önlemler alınmasını istedi.

112
Meteoroloji dolu uyarısı yaptı, Tekirdağlı seracılar önlem aldı - Sayfa 2

Tekirdağ'daki seracılar da dolu yağışının ürünlerine zarar verebileceği endişesiyle beklemeye başladı. Süleymanpaşa ilçesine bağlı kırsal Naip Mahallesi'ndeki üreticiler, gün boyu demirler ile tenteleri kontrol ederek, seralarını sağlamlaştırmaya çalıştı. 

212
Meteoroloji dolu uyarısı yaptı, Tekirdağlı seracılar önlem aldı - Sayfa 3

15 yıldır seracılık yapan Zülfikar Özer, hava tahminlerini titiz bir şekilde takip ettiklerini belirterek, "Meteorolojiden dolu yağışı uyarısı gelince, seralarımızda ve çatılarında kendimizce önlemler aldık. Ancak daha fazla yapacak bir şeyimiz yok. Allah doğal afetlerden bizi ve ülkemizi korusun" dedi. 

312
Meteoroloji dolu uyarısı yaptı, Tekirdağlı seracılar önlem aldı - Sayfa 4

2015 yılında seralarını vuran dolu nedeniyle büyük zarara uğradıklarını anlatan Özer, "Biz çok zarar görmüştük, bugün yine bir afet bekleniyor. Dolu yağacağını söylüyorlar. Biz bazı önlemler aldık. Güçlendirme çalışmaları yaptık seralarımızda ama yine de 2015 yılındaki gibi bir afet olursa yapabileceğimiz bir şey yok. 

412