Mesut Yılmaz'ın ardından...

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Mesut Yılmaz'ın beyin sapında tümör saptanmış ve ameliyat edilmişti. Yılmaz, hastanede tedavi görüyordu. Mesut Yılmaz'ın vefatı sonrası tanıyan isimler ilk sözlerini paylaştı. ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi, ''Mesut bey ülkesi için çok büyük fedakarlıklar yaptı. Kendisine zarar verdi ama ülkesine zarar verecek hiçbir icraatın içine girmedi. Genç yaşta kaybettik. Oğlunun ölümünden sonra kendini toparlayamadı.'' dedi.

Mesut Yılmaz'ın ardından... - Sayfa 1

Mesut Yılmaz'ın ardından...

'Çok büyük fedakarlıklar yaptı, oğlunun ölümünden sonra kendini toparlayamadı"

142
Mesut Yılmaz'ın ardından... - Sayfa 2

ESKİ BAŞBAKAN TANSU ÇİLLER 
Ülkemizin milletimizin başı sağolsun. Ülkemiz eski bir başbakanını kaybetti. O gün bir parlamenter sistem mevcuttu. İcranın başıydı. Darbelerin dövdüğü bir merkez sağ parti. Adalet Partisi'nden başka partiler türetilmişti zorla. DYP ve ANAP çıkan iki partiden biriydi. Bölünmüşlük istikrarsızlığa neden oldu. Bu istikrarsızlığın zorluklarını birlikte yaşadık. Bu zorlukları milletimiz de yaşamıştır. Gerçekten üzgünüm.

242
Mesut Yılmaz'ın ardından... - Sayfa 3

ANAP GENEL BAŞKANI İBRAHİM ÇELEBİ: 
Üzüntü verici bir durum, zaten bekliyorduk yoğun bakımdaydı. Abdurrahim bey ile ailesiyle sağlığı hakkında bilgi alıyorduk. Anavatan Partisi'nde Özal'dan sonra belli izler bırakan bir devlet adamıydı. Mesut bey ülkesi için çok büyük fedakarlıklar yaptı. Kendisine zarar verdi ama ülkesine zarar verecek hiçbir icraatın içine girmedi. Genç yaşta kaybettik. Oğlunun ölümünden sonra kendini toparlayamadı. Allah hiçbir babaya böyle böyle bir acı vermesin. Ondan sonra Mesut bey biraz daha içine kapandı. Kendi iç dünyasına çekilmişti. Biz bu uzun süren yaşam mücadelesini kazanacağını umuyorduk. Karadeniz inadı vardı ama takdiri ilahı.

342
Mesut Yılmaz'ın ardından... - Sayfa 4

ESKİ BAKAN IŞIN ÇELEBİ 
Başımız sağ olsun kaliteli insanlarda birisiydi. Kendisinin Başbakan olduğu dönemde de birlikte çalıştık. Görüşlerine değer verdiğim birisiydi. AB projesinde Türkiye’nin değerlerini her zaman korumuştu. Cumhuriyetin yetiştirdiği önemli isimlerden birisiydi. Oğlunu vefatından sonra ofisinde birkaç kez görüşmüştük. Oğlunu vefatına dayanamadığını ve çok üzüldüğünü biliyorum. Evlat acısına dayanamadı gördüğüm kadarıyla.

442