Memurlar hükümetin zam teklifini boş cüzdanlarla protesto etti

Hükümetin yaptığı zam teklifini kabul etmeyen Memur Sen eylem kararı almıştı. Bu doğrultuda kamu çalışanları bugün saat 15.00'te iş bıraktı. Saat 17.00'de Çalışma Bakanlığı önünde toplanan memurlar, boş cüzdanlarla hükümetin yaptığı zam teklifini protesto etti.

Memurlar hükümetin zam teklifini boş cüzdanlarla protesto etti - Sayfa 1

Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet memurlara son olarak 2020 için 4+4 ve 2021 için ise 3+3 zam teklifi yapmıştı. Toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili olan Memur-Sen bu teklifi müzakereye uygun bulmamıştı. 

115
Memurlar hükümetin zam teklifini boş cüzdanlarla protesto etti - Sayfa 2

Hükümet ile zam görüşmelerinde sonuç alamayan Memur-Sen bugün saat 15.00'te Ankara'da iş bırakacağını ve 17.00'de Çalışma Bakanlığı önünde cüzdan bırakma eylemi yapacağını duyurmuştu. Memur-Sen'e bağlı kamu çalışanları eylem kararını uyguladı.

215
Memurlar hükümetin zam teklifini boş cüzdanlarla protesto etti - Sayfa 3

MEMURLAR SAAT 15.00'TE İŞ BIRAKTI

Memur-Sen'in aldığı iş bırakma kararı Ankara'da bazı devlet kurumlarında uygulandı. Memur-Sen'e bağlı kamu çalışanları saat 15.00'de iş bıraktı.

315
Memurlar hükümetin zam teklifini boş cüzdanlarla protesto etti - Sayfa 4

BOŞ CÜZDANLA PROTESTO ETTİLER

Memurların iş bırakma eylemi sonrasında kamu çalışanları Çalışma Bakanlığı önüne gelerek eylemlerini burada devam ettirdi. Çalışanlar boş cüzdanlarla hükümetin yaptığı zam teklifini protesto etti.

415