Memur ve emekli zammı belli oluyor: Zam oranları en az ne kadar olacak?

Memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur'luların gözü 5 Temmuz Pazartesi açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrildi. Maaşlara yapılacak zam oranı ilk 6 aylık rakamın netleşmesiyle belirlenecek. Beş aylık enflasyona göre, milyonlarca kişinin en az alacağı zam oranları belli oldu. İşte ayrıntılar...

Memur ve emekli zammı belli oluyor: Zam oranları en az ne kadar olacak? - Sayfa 1

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) pazartesi günü açıklayacağı haziran ayı enflasyon verisiyle yılın ilk 6 ayına ait enflasyon rakamı ortaya çıkacak.

Memur ve emekli zammı belli oluyor: Zam oranları en az ne kadar olacak? - Sayfa 2

İşçi, memur ve emeklileri yakından ilgilendiren oranlar, ücret, maaş ve aylıklara yapılacak zamda belirleyici olacak.

Memur ve emekli zammı belli oluyor: Zam oranları en az ne kadar olacak? - Sayfa 3

Enflasyon oranının doğrudan etkileyeceği kesimlerin başında işçi, memur ve emekliler gelecek.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi'nde 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisi için 2021 yılında 3+3 zam kararı vermişti.

Memur ve emekli zammı belli oluyor: Zam oranları en az ne kadar olacak? - Sayfa 4

Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) mayısta bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 6,39 arttığı dikkate alındığında, memur maaşlarına enflasyon farkı gündeme gelecek. Bu hesaplama, aynı sözleşme kapsamındaki memur emeklileri için de geçerli olacak.

Bir başka deyişle 5 aylık enflasyon göz önüne alındığında memur ve memur emeklileri şimdiden yüzde 3,39'luk ek zam almaya hak kazandı. Kesin rakam pazartesi belli olacak.