için kaldı

Hainleri Allah’a havale etti

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Arafat'ta yaptığı vakfe duasında hain darbe girişimine kalkışanları Allah'a havale ederek, "Kimliklerini gizleyerek cürüm işleyenleri, masum halkımızın üzerine silahla yürüyenleri, aziz milletimize bu zulmü reva görenleri sana havale ediyoruz. Sen onlara hak ettikleriyle muamele eyle Allah'ım" dedi.

F5HABER F5HABER
Hainleri Allah’a havale etti

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Arafat'ta yaptığı vakfe duasında hain darbe girişimine kalkışanları Allah'a havale ederek, "Kimliklerini gizleyerek cürüm işleyenleri, masum halkımızın üzerine silahla yürüyenleri, aziz milletimize bu zulmü reva görenleri sana havale ediyoruz. Sen onlara hak ettikleriyle muamele eyle Allah'ım" dedi.

İslam aleminin halinin içler acısı olduğunu ifade eden Görmez, "Müslüman ülkelerinden barut kokusu, silah sesleri, kan ve gözyaşı eksik olmuyor Allah'ım. Sınırlarımızın ötesinde nice masum insan, nice kadın, nice çocuk, yaşlı hayatta kalabilmek için kıvranıyor Allah'ım. Sen onlara yardım eyle Allah'ım. Ya Rabbi sırf Müslüman oldukları için din kardeşlerimizin evlerine ateşler düşüyor, ocaklar sönüyor, anaların elleri böğründe kalıyor, babalar çaresizlik girdabında, çocuklar bayramlık yerine kefen giyiyor. İnsanlığın vicdanı bebek cesetleriyle kıyılara vuruyor. Dünyanın her neresinde olursa olsun ezilen, üzülen, horlanan, işkence gören, açlık, kıtlık, sefalet çeken mazlumlara, biçarelere imdat eyle Allah'ım. İnayetini, nusretini, yardımını üzerlerinden esirgeme Allah'ım. Müslümanların dökülen kanlarını, anaların gözyaşlarını, babaların dualarını sana havale ediyoruz. Sen mazlumun ahını zalimde bırakma Ya Rabbi. Arafat'ta sana açılan eller hürmetine alemi İslam'ı çepeçevre saran tüm karanlıklardan sen kurtar Allah'ım. Alemi İslam'ı içine düştüğü fitnelerden, tefrikadan, cehaletten, fakirlikten, kan ve gözyaşından sen kurtar Allah'ım. Yeryüzünü yangınlarla kasıp kavuranlardan, zayıfların yüzüne basarak yükselenlerden, iktidar ve kuvvetiyle silah ve teknolojisiyle kan ve gözyaşı akıtanlardan alemi İslam'ı ve tüm insanlığı sen muhafaza eyle Allah'ım. Dünyayı kana bulayan, ateşe atan ırkçılık ve ayrımcılıktan, insanlığı aç ve yoksul bırakan sömürüden, azgınlaşan ve şımaran iradelerden, hak-hukuk tanımayan zulüm ve haksızlıklardan alemi İslam'ı ve tüm insanlığı sen muhafaza eyle Allah'ım" diye dua etti.

Arafat ikliminde Allah'tan yurdumuz ve milletimiz için hayırlar ve dualar niyaz etmeye geldiklerini ifade eden Mehmet Görmez, "Ülkemizi her türlü felaket ve tehlikelerden emin ve muhafaza eyle Allah'ım. Tarih boyunca mazlumların umudu olmuş bu millete zeval verme Allah'ım. Rahmet, bereket ve inayetini vatanımızdan bir an olsun eksik etme Allah'ım. Mütevellilerin emelleri uğruna yıllar yılı elleri kalem tutması gereken çocuklarımızı, gençlerimizi kandırıp dağlara kaçırarak onları katiller güruhuna dönüştüren cinayet şebekelerinin şerlerinden milletimizi artık bir an evvel halas eyle Allah'ım. Ya Rabbel alemin bugün Arafat meydanında 15 Temmuz şehitlerimizin yakınlarıyla geldik sana. Bugün aziz şehitlerimizin kalplerinde taşıdığı iman ve aşkla, vatan ve millet sevgisiyle, hürriyet ve istiklal sevdasıyla geldik Arafat'a. Şehitlerimizin ruhuna hediye ettiğimiz binlerce hatm-i şerifin sevabıyla geldik huzuruna. Ellerimizi boş çevirme Allah'ım. Ya Rabbel alemin, yüce kitabında; 'Ey iman edenler, Allah'ın size olan nimetini hatırlayın. Hani bir topluluk size el uzatmaya, tecavüze kalkıştı da Allah onların ellerini sizin üzerinden çekmişti' buyuruyorsun. Ya Rab, o gece, 15 Temmuz gecesinde, güç ve kudretinle bu nimeti milletimize bahşettiğin için sonsuz sana hamd ediyoruz Allah'ım. Bizler millet olarak tamamen senin lütuf ve inayetinle bu ihanet ve işgal teşebbüsünü bertaraf ettik, büyük fitnelerden kurtulduk Allah'ım. Daha büyük fitneler kıtalarda kol geziyor Allah'ım. Bizleri kuşatmak isteyen yeni fitnelerden, fesatlardan, tehlikelerden muhafaza eyle Allah'ım. O gece dillerinde tekbirler, kulaklarında sala sesleriyle tankların önüne yatan, silahlara meydan okuyan, bedenlerini bu vatan için siper eden, canlarını din-ü devlet, mülk-ü millet, istiklal ve istikbalimiz için feda eden ve şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizin her birini sonsuz rahmetine gark eyle Allah'ım. Güvenliğimiz için hayatlarını feda eden, terör belasıyla mücadele ederken şehadet şerbetini içen, bilhassa 15 Temmuz'da ihanet ve işgal girişimine kalkan olup, şehit düşen kardeşlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Sen onları cennetinle, cemalinle müşerref eyle Allah'ım. Kederli ailelerine ve büyük bir badireden kurtulan aziz millete bol ecir, sabır ve metanet ihsan eyle Allah'ım. Gazilerimize sıhhat ve afiyet ihsan eyle Allah'ım" diye dua etti.

Zalimin önünde eğilmeyerek, zulme fırsat vermeyen kahraman milletin tarihine yakışanı yaptığını ifade eden Görmez, "Korkmadı, yılmadı, bölünmedi, parçalanmadı. Sen milletimizi iki cihanda aziz eyle Allah'ım. Kimliklerini gizleyerek cürüm işleyenleri, masum halkımızın üzerine silahla yürüyenleri, aziz milletimize bu zulmü reva görenleri sana havale ediyoruz. Sen onlara hak ettikleriyle muamele eyle Allah'ım. Suret-i haktan görünerek milletimizi kandıranlara, hırs ve tamahlarına ulaşmak için Sevgili Peygamberimizin adını, hayatını, kutlu sözlerini istismar edenlere, Müslüman milletimizin Muhammed aşkını kullanarak kötü emellerine alet edenlere fırsat verme Allah'ım. Milletimize bu ölüm oyunu karşısında cesaretli, metanetli ve iradeli olmayı nasip ettin. Beraberlik ruhumuzu dağıtma Ya Rab. Ferasetimizi dumura uğratmaya, soğukkanlı duruşumuzu bozmaya kalkışanlara asla fırsat verme Allah'ım" dedi.

(İHA)

SONRAKİ HABER