Mehmet Demirkol’dan ‘6+2+2’ iddiasına sert tepki

Futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, Süper Lig'de yeni sezonda uygulanacağı iddia edilen ve ortalığı karıştıran 6+2+2 şeklindeki yabancı sınırlaması kuralını eleştirdi.<br /> <br />

Mehmet Demirkol’dan ‘6+2+2’ iddiasına sert tepki - Sayfa 1

Futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, Süper Lig'de yeni sezonda uygulanacağı iddia edilen ve ortalığı karıştıran 6+2+2 şeklindeki yabancı sınırlaması kuralını eleştirdi.

111
Mehmet Demirkol’dan ‘6+2+2’ iddiasına sert tepki - Sayfa 2

Türkiye Futbol Federasyonu’nun gelecek sezondan itibaren hayat geçirmeyi düşündüğü yeni yabancı kuralı için spor yazarı Mehmet Demirkol’dan flaş açıklamalar geldi. Gelecek sezon uygulamaya konulması planlanan 6+2+2 kuralı için konuşan Mehmet Demirkol, yayıncı kuruluş beİN Sports’ta flaş açıklamalar yaptı. İşte o sözler…

211
Mehmet Demirkol’dan ‘6+2+2’ iddiasına sert tepki - Sayfa 3
İKİ AY SONRA UYGULAMAYA KONUR MU?

Bu kural bir ara uygulanmıştı değil mi? Yabancı kuralını kimse tartışmıyor. 2 tane de tesislere koysunlar, 2 tane de evinde otursun! Çok sıkılıyorum artık bu işten. Allah aşkına teknik direktörler arasında bir anket yapın, bunu kim istiyor? Bunu isteyenlerle tanışmak istiyorum. Bu tip değişiklikler iki yıldan evvel yapılamaz! Açalım bakalım Galatasaray’ın kaç oyuncusunun sezon sonu sözleşmesi bitiyor. İki ay sonra bu uygulamaya konulabilir mi? Bunun açıklanması da 15-20 günü bulunur. Yeni TFF Başkanı seçilecek, bu karar seçimden önce mi alınacak sonra mı?
311
Mehmet Demirkol’dan ‘6+2+2’ iddiasına sert tepki - Sayfa 4
BU 9. DEĞİŞİKLİK, SEBEBİ NE?

Federasyon, kulüplere önümüzdeki sene için ‘Siz zaten plan yapmıyorsunuz bu kararı alacağız’ mı diyor, yoksa ‘Plan yapmayın, yeni kural gelecek’ mi deniyor? Beşiktaş daha evvel Türk futbolcu üzerine plan yaptı ama bir anda yabancı sınırı kalktı, Beşiktaş’ın planları alt üst oldu. TFF yine aynısını mı yapacak? 9. değişiklik olacak, bunun sebebi nedir? Söyleyecek çok şey var ama cidden sıkıldım.
411