Rusya için flaş karar, Putin'i kızdıracak! Yasaklandı

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Avrupa Parlamentosu'ndan Rusya için flaş bir karar daha geldi. AP Başkanı Metsola, Rusya Devlet Başkanı Putin'in hiç hoşuna gitmeyecek yeni kararı sosyal medya hesabından duyurdu. Metsola 'Otokratlara karşı birlik içinde ve güçlü kalacağız” dedi.

VATAN VATAN
Rusya için flaş karar, Putin'i kızdıracak! Yasaklandı

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Roberta Metsola sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Rus lobicilerin Avrupa Parlamentosuna girişinin yasakladığını duyurdu. Avrupalıların kendilerini Rusya’nın Ukrayna'daki savaş hakkındaki propagandasından koruması gerektiğini belirten Metsola, “Derhal geçerli olmak üzere, Rus şirket temsilcilerinin artık Avrupa Parlamentosu tesislerine girmesine izin verilmeyecek. Onlara propagandalarını ve Ukrayna'nın işgali hakkında yanlış, zehirli anlatılarını yaymalarına izin vermemeliyiz. Otokratlara karşı birlik içinde ve güçlü kalacağız” dedi.

AB, 6’NCI YAPTIRIM PAKETİNDEN RUS ORTODOKS KİLİSESİ’Nİ ÇIKARDI

AB, Rusya’ya yönelik uzlaşmaya vardığı 6’ncı yaptırım paketinden Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill'i listeden çıkardı. Patrik Kirill'in, yaptırım listesinden Macaristan'ın itirazları üzerine çıkarıldığı belirtildi. AB Komisyonu tarafından hazırlanan Rusya’ya yönelik 6’ncı yaptırım paketinde Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill'in malvarlıklarının dondurulmasını ve yeni yaptırım paketine dahil edilmesi önerilmişti.

AB, 6. YAPTIRIM PAKETİ ÜZERİNDE UZLAŞMIŞTI

AB üyesi ülkelerin liderleri, 30 Mayıs’ta uzun süredir ertelenen Rusya’ya yönelik 6’ncı yaptırım paketi üzerinde prensipte uzlaşı sağlamış, yeni yaptırımlar çerçevesinde Rusya’dan petrol ithalatı yılsonuna kadar yüzde 90 oranında azaltılmasına karar verilmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER