Putin kendisini Rus Çarı Petro ile kıyasladı

Rusya lideri Putin, kendisini kimisinin ‘deli’, kimisinin ‘büyük’ diye andığı Rus Çarı 1’inci Petro ile kıyasladı. ‘Petro, İsveç ile savaşırken kendisinin olanı geri alıyordu’ diyen Putin, bugün Ukrayna’da yaptıkları şeyin de bu olduğunu savundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Putin kendisini Rus Çarı Petro ile kıyasladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna işgalini Rus Çarı 1’inci Petro’nun 18’inci yüzyılda İsveç’e karşı verdiği savaşla bir tuttu. Petro’nun 350’nci doğum gününün kutlandığı bir sergiyi ziyaret eden Putin, sonrasında St. Petersburg ekonomi forumunda genç yatırımcılarla bir araya geldi. İsveç ile 1700-1721 yıllarında yapılan savaşı hatırlatan Putin, “Çar Petro’nun İsveç’le savaşarak bir yerler fethettiği izlenimini ediniyorsunuz. Oysa hiçbir şey fethetmedi, halihazırda bize ait olanı geri aldı” dedi.

Putin kendisini Rus Çarı Petro ile kıyasladı - Resim : 1

‘GERÇEĞİ KABUL EDECEKLER’

“Bize de geri alma ve durumu pekiştirme görevi düşüyor” diye ekledi. Rusya lideri, “İlk başta hiçbir Avrupa ülkesi geri aldığımız toprakların bize ait olduğunu kabul etmedi. Zamanla bu gerçeği kabul ettiler” sözleriyle Ukrayna’da ilhak edilen toprakları geri vermek niyetinde olmadığını da ima etmiş oldu. Bu açıklamalar, “Sovyetler Birliği’ni yeniden yaratmak istediği sanılan Putin, Rus İmparatorluğu peşindeymiş” yorumlarına neden oldu. Putin, eski imparatorluk hayalleri bir kez gerçeğe döndüğünde Rus halkına müreffeh bir yaşam sözü de verdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER