için kaldı

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan flaş enflasyon açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, katıldığı canlı yayında ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulunuyor.

VATAN VATAN
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan flaş enflasyon açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, katıldığı canlı yayında ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulunuyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Şahap Kavcıoğlu, katıldığı canlı yayında ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulunuyor.

Kavcıoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Enflasyon gerilemeye başladı. Baz etkisi dışında da aldığımız tedbirler ile enflasyondaki gerilemeyi hep beraber göreceğiz. Faiz indirimleri, dövizin stabil kalması da gerilemede etkili.

ENFLASYON DÜŞÜŞ EĞİLİMİNDE

Liralaşma stratejisi ile uyguladığımız politikalar enflasyonun bundan sonraki dönemde gerilemesinde önemli bir ivme sağlayacak. Kalkınmayı ötelemeden kalıcı fiyat istikrarını sağlamış olacağız. Baz etkisi geçen seneki spekülatif kur ataklarından sonra bir maaliyet oluştu. Şubat'tan sonra da savaşın etkisi ile bir enflasyon oluştu. Aralık ayında 1 ile 0-80 arası bir tarihsel ortalamamız var. Yıl sonunu çok daha iyi bir noktada kapatacağız. Pandemi birikmiş talepler, arz şokları, tedarik zincirlerindeki sıkıntılar gibi uluslararası sorunlar fiyatlar üzerinde etki etti. Enflasyonu yükselten sebepler geride kaldı.

Bu ayki yıllık enflasyonumuzda büyük bölümü gıdadan geliyor. Uyguladığımız politikaların sonucunu görmeye başlıyoruz. Cumhurbaşkanımızın uyguladığı politikalar da yansıyacak rakamlara. Enerjide de Türkiye arz sıkıntısı yaşamadı. Bu da genel olarak rakamlara yansıyor. Gıda da bir düşüşün bu aydan itibaren yansıyacağını düşünüyoruz. Finansman maaliyetlerinde 25 puan düşüş sağladık.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER