Bakan Bak, Rize’de Spor Turizmi Çalıştayı’na katıldı! "Talep edilen ülkeyiz..."

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, katıldığı Spor Turizmi Çalıştayı’nda, Rize’nin coğrafi olarak birçok spor branşının yapılması için elverişli koşullara sahip olduğunu belirterek önemli açıklamalarda bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Bak, Rize’de Spor Turizmi Çalıştayı’na katıldı! "Talep edilen ülkeyiz..."

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Hepimizin bildiği üzere Türkiye, aynı anda dört mevsimin yaşandığı, kış sporlarından yaz sporlarına elverişli doğasıyla, üst düzey tesis altyapısıyla adeta bir spor turizmi ülkesidir. Bakanlığımız da spor turizmi alanında çok ciddi çalışmalar yürütmektedir. 12’nci Kalkınma Planı’nda da belirtildiği üzere, Türkiye’nin bir spor turizmi destinasyonu olarak cazibesinin artırılması, ülke spor markası imajının güçlendirilmesi, yeni pazarlama ve tanıtım stratejilerinin geliştirilmesi gibi hedeflere ulaşmak için tüm paydaşlarımızla el birliğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

"ŞEHRİMİZİN BÜYÜK BİR SPOR POTANSİYELİ VAR"

Spor turizminde Rize’nin önemli bir destinasyon alanı barındırdığını kaydeden Bakan Bak, "Rize’de yaptığımız bu çalışma da bu hedeflerin gerçekleştirilmesine yönelik attığımız güçlü adımlardan bir tanesi. Rize; ormanı, görkemli dağları ve Karadeniz’in huzur veren sesiyle sadece bir şehir değil, keşfedilmeyi bekleyen bir spor turizmi destinasyonu. Sorumlu turizm girişimleri sayesinde gelecek nesillerin de hem spor hem turizm alanında Rize’nin ihtişamından faydalanabilmesini amaçlıyoruz. Rize, doğa sporları ve ekstrem sporlar başta olmak üzere birçok spor branşının yapılması için elverişli koşullara sahip. Coğrafi özelliklerinden dolayı şehrimizin büyük bir spor potansiyeli var. Kalıcı kar süresinin uzun olması kış sporlarına, denizi ve debisi yüksek derelere sahip olması su sporlarına, sınırları içerisinde birçok sıradağların, zirvelerin yer alması ekstrem sporların yapılmasına imkan veriyor. Yine, Karadeniz bölgesindeki komşu ülkelere, Türk devletlerine coğrafi yakınlığımız şehrimize ayrıca bir önem ve zenginlik katıyor. Her yıl gelişerek, artarak devam eden ulaştırma, konaklama ve spor tesisi yatırımlarımızla Rize’nin önemli bir destinasyon alanı, önemli bir cazibe merkezi ve spor turizminde marka şehirleri arasında yerini almasında hiçbir engel yok" şeklinde konuştu

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER