için kaldı

Hükümet konut ve evlilik kredisi detaylarını paylaştı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kabine toplantısı sonrası merak edilenleri cevapladı. Cevdet Yılmaz, "Merkez Bankası'yla BDDK, ikinci ve üçüncü ev alımında krediye erişimi zorlaştırdı biliyorsunuz. İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik onu bu şekilde yapmış olduk" dedi.

F5HABER F5HABER
Hükümet konut ve evlilik kredisi detaylarını paylaştı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dün yapılan kabine toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, 'Aile ve Gençlik Fonu' ve konut kredisiyle ilgili konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın ifadeleri şöyle:

AİLE VE GENÇLİK FONU

"Önce pilot uygulama olarak deprem bölgesinden başlayacak. Sonra tüm Türkiye yaygınlaşacak. Özellikle, gençlere evlilik kredisi dediğimiz 150 bin TL iki yılı geri ödemesiz 4 yıllık krediye destek verme mekanizmasını içeriyor. İleride fonlar arttıkça imkanlar arttıkça başka destekler tabii ki söz konusu olacak ama aşama aşama gidecek."

İLK EV ALACAKLARA KREDİ KONUSU

"Ev konusu şöyle; ikinci ve üçüncü ev alımında krediye erişimi zorlaştırdı Merkez Bankası'yla BDDK biliyorsunuz. İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik onu bu şekilde yapmış olduk. İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkânı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi imkânı olmayınca konut kredi imkânları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor.

Konut sahipliği meselesini sadece kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıyla birlikte düşünmek lazım. Konut arzı ve konut talebi şeklinde… Aksi takdirde sırf krediyi düşünürseniz konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz var. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor."

SONRAKİ HABER