İstanbul'da tüketiciler en çok perakende sektöründen şikayetçi

İstanbul Ticaret Bakanlığı, tüketici hakem heyetlerinin faaliyetleri hakkında bilgi paylaştı. Şehir genelinde görev yapan 37 tüketici hakem heyetine ocak-ekim döneminde toplam 159,323 başvuru yapıldı. Bu başvurulardan 65,565'inde tüketici lehine karar verildi.

PARADURUMU PARADURUMU
İstanbul'da tüketiciler en çok perakende sektöründen şikayetçi

İstanbul genelinde bu dönemde işlem gören dosyaların toplam mali değeri 816,705,581 lira olarak hesaplandı. Anadolu Yakası'nda en fazla başvuru 8,819 ile Ümraniye'den, Avrupa Yakası'nda ise 6,631 ile Küçükçekmece'den geldi.

Başvuruların sektörel dağılımına bakıldığında, perakende sektörünün yüzde 53.72 ile ilk sırada olduğu görüldü. Bu sektör, 85,595 başvuruyla listenin başında yer aldı. Sektörel sıralamada perakende ticareti, sektör belirtilmeyen ve elektronik ortamda yapılan diğer başvurular, diğer hizmetler sektörü, abonelikler, finansal hizmetler, ulaşım-sağlık-eğitim, turizm hizmet sektörleri takip etti.

2 bin 18 üründe aykırılık tespit edildi

İstanbul İl Tüketici Hakem Heyeti, 15,671 başvuruyla Türkiye genelinde en fazla başvuruyu alan yer oldu. Ayrıca, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince 14 Ekim-13 Kasım döneminde ulusal marketler, ekmek fırınları, haller ve pazar yerleri, oto galerileri, AVM'ler ve restoranlar başta olmak üzere birçok işletmede denetimler gerçekleştirildi.

Bu denetimlerde fiyat etiketi, kasa-reyon fiyat farkı, haksız fiyat artışı, gramaj ve ambalajlar, stokçuluk, künye, yetki belgesi, elektronik iletiler dahil 17,875 ürün ve hizmet incelendi. Denetimler sonucunda, 2 bin 18 üründe kanuna aykırılık tespit edildi ve 5 milyon 414 bin 988 lira idari para cezası uygulandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER