Akıllı telefon pazarında tek büyüyen marka! Apple ve Samsung'u geçti

Counterpoint tarafından yayımlanan araştırmaya göre, Honor markası, 2023'ün üçüncü çeyreğinde yıllık bazda büyüme gösteren tek marka olarak öne çıktı.

PARADURUMU PARADURUMU
Akıllı telefon pazarında tek büyüyen marka! Apple ve Samsung'u geçti

Counterpoint'in sektör raporuna göre, Honor markası 2023'ün üçüncü çeyreğinde Batı Avrupa'daki akıllı telefon gönderimlerinde üstün bir performans sergileyerek öne çıktı. Honor, yüzde 8'lik büyüme oranıyla ilk beş marka arasında tek büyüyen marka olarak zirveye yerleşti.

Honor, Batı Avrupa'daki güçlü büyümesiyle üç yıl aradan sonra tekrar ilk beş marka arasında kendine yer buldu. Kendi yürüdüğü bu yolda Honor, Android pazarında tercih edilen markalar arasındaki konumunu güçlü bir şekilde koruyarak büyüme ivmesini sürdürdü.

Marka, yılın üçüncü çeyreğinde piyasaya sürdüğü Honor 90 modeli ile tüketicilerden büyük beğeni toplarken, Türkiye'de ilk satışa çıktığı anda 1 haftalık satış hedefini sadece 2 saat içinde gerçekleştirdi. Honor, orta üst segmentte yer alan modelleri ile pazar payını artırmayı başarıp akıllı telefon gönderimlerinde etkili bir rol oynadı.

Akıllı telefon pazarında tek büyüyen marka! Apple ve Samsung'u geçti - Resim : 1

Sıra –Marka- Pazar Payı- Değişim- Pazar Payı-Değişim- Satış

1- Samsung- Yüzde 32- Yüzde 2 düştü- Yüzde 15 düştü

2- Apple- Yüzde 24- Yüzde 2 arttı- Yüzde 3 düştü

3- Xiaomi- Yüzde 22- Sabit kaldı  - Yüzde 13 düştü

4- Realme- Yüzde 4- Yüzde 1 düştü- Yüzde 30 düştü

5- Honor- Yüzde 3- Sabit kaldı- Yüzde 8 arttı

6- Diğer- Yüzde 16- Yüzde 1 arttı- Yüzde 8 düştü

Toplam  - Yüzde 100- Yüzde 100 - Yüzde 11 düştü

(Shiftdelete)

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER