İran, AB Yüksek Temsilcisi Borrell'in "ırkçı" ifadelerine tepki gösterdi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani, 'Bahçe-orman metaforu, Batı'ya işgal hakkı veren tamamen kabul edilemez bir sömürge zihniyetinden kaynaklanmaktadır' açıklamasında bulundu.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
İran, AB Yüksek Temsilcisi Borrell'in "ırkçı" ifadelerine tepki gösterdi

İran, Avrupa dışındaki dünyayı "potansiyel olarak şiddet içeren bir orman" şeklinde niteleyen Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'e tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani yaptığı yazılı açıklamada, "Bahçe-orman metaforu, Batı'ya işgal hakkı veren tamamen kabul edilemez bir sömürge zihniyetinden kaynaklanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kenani, "O dönem çoktan sona erdi. Çok kutupluluk kapıda. AB'nin gerçekleri benimsemesi gerekiyor aksi takdirde düşmeye devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, 13 Ekim'de yaptığı bir konuşmada, "Avrupa'nın bir bahçe ve dünyanın çoğunun da bir orman olduğunu ve ormanın bahçeyi istila edebileceğini söylemişti. Borrell'in açıklaması Avrupa'ya yönelik "yeni sömürgecilik" ve "ırkçılık" suçlamalarına neden olmuştu.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Borrell'in "ırkçı" ifadelerine tepki olarak, AB heyetinin ülkedeki misyon şefi Emil Paulsen'i dün Dışişlerine Bakanlığına çağırmıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER