Cezasını buldu

Cinsel saldırı hükümlüsü Özcan Çuhadar’ın, 15 ve 16 yaşlarındaki Suriyeli 2 erkek çocuğa, şoför olarak çalıştığı özel halk otobüsünde cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılandığı davada karar çıktı. Savcının “Rıza var” diyerek 5 yıla kadar hapis ve tahliye istediği sanığa 38 yıl hapis cezası verildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Cezasını buldu

Ankara’da Suriye uyruklu A.M. (15) ile M.Ş. (16), parkta oynarken gezdirme bahanesiyle kendilerini otobüse çağıran şoför Özcan Çuhadar’ın (41) cinsel istismarına uğradıklarını ileri sürerek şikâyetçi oldu. Gözaltına alınan Çuhadar’ın, ‘cinsel saldırı’ suçundan hükümlü olduğu, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle verilen izin kapsamında açık cezaevinden çıktığı ortaya çıktı. Özcan Çuhadar, geçen yıl 11 Haziran’da tutuklandı. Soruşturma sonunda Çuhadar hakkında ‘kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘cinsel taciz’ ve ‘tehdit’ suçlarından 50 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

SAVCI TAHLİYE İSTEMİŞTİ

Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk celsesinde mağdur çocuklar, parkta oyun oynadıkları sırada sanığın gezdirme bahanesiyle kendilerini otobüse çağırdığını, otobüsü tenha yere çekerek kapılarını kilitlediğini daha sonra eline aldığı yangın tüpü ile kendilerini tehdit ederek, cinsel istismarda bulunduğunu ileri sürdü. Sanık Özcan Çuhadar ise tam tersine cinsel saldırı mağdurunun kendisi olduğunu iddia etti. Cumhuriyet savcısı da mütalaasında, “Çocukların rızası vardı” diyerek, sanığın ‘reşit olmayanla cinsel ilişki’ suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi ve tahliyesini talep etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER