ABD'den Orta Amerika ülkelerine düzensiz göçle mücadele için yatırım planı: 1,9 milyar dolar

ABD'nin Amerika Zirvesi’nde düzensiz göçle mücadele amacıyla Orta Amerika ülkelerine 1,9 milyar dolarlık yatırım paketini açıklaması bekleniyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD'den Orta Amerika ülkelerine düzensiz göçle mücadele için yatırım planı: 1,9 milyar dolar

ABD’nin California eyaletinde yer alan Los Angeles kentinde düzenlenen ve 10 Haziran’a kadar devam edecek olan Amerika kıtası ülkelerinin katıldığı Amerika Zirvesi’nde ABD'nin düzensiz göçle mücadele amacıyla Orta Amerika ülkelerine 1,9 milyar dolarlık yatırım paketini açıklamasının beklendiği ifade edildi.

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir ABD’li yetkili, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in söz konusu zirvede 1,9 milyar dolarlık yatırım paketini açıklayacağını aktardı. Yatırım paketi çerçevesinde, tekstil devi GAP ve iletişim alanındaki Millicom'un da aralarında bulunduğu yaklaşık 10 şirketin Honduras, Guatemala ve El Salvador'a 1,9 milyar dolar yatırım yapacağı ve istihdam yoluyla düzensiz göçü engellenmesi planlanıyor.

ABD-MEKSİKA SINIRINDAN GÜNLÜK ORTALAMA 7 BİN 500 DÜZENSİZ GÖÇMEN GEÇİYOR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER