Azerbaycanda TEKNOFEST heyecanı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ve Azerbaycan'da TEKNOFEST'te konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bölgemizde yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir. Türk milletinin kalbindeki Azerbaycan sevdasını kim söküp atabilir? İki kardeşi hangi hudut ayırabilir? Biz baskıyla, tehditle korkutulanlardan olmadık, asla olmayacağız. Bizim kimsenin toprağında gözümüz olmadığı için verecek tek karış toprağımız da yoktur, olmayacaktır. Biz tesadüflerin bir araya getirdiği insanlar değil, büyük bir milletin evlatlarıyız' dedi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de 'Bizim yanımızda daim kardeşlerimiz vardır. Bu kardeşlik desteğini her zaman hissediyoruz, bugün de hissediyoruz. Aziz Sancar bir örnektir. Hem adil, hem Türkçü, hem vatansever. Siz gençler Aziz Sancar'a yetişmeye çalışmalısınız. Selçuk Bayraktar'ı da selamlamak istiyorum. Selçuk Bayraktar gençler için örnektir. Dünyada çok meşhur bir ailedir. 2. Karabağ Savaşı'nda Bayraktar SİHA'larının rolünü dünyada bilmeyen yoktur.' ifadelerini kullandı.

VATAN VATAN
Azerbaycanda TEKNOFEST heyecanı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Baküde Teknofest Festivalinin açılışına katıldı. Açılışta konuşma yapan Cumhurbaşkanı Bizim kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz olmadığı gibi habis niyetlilere verecek tek karış toprağımızda yoktur, olmayacaktır dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti;
Bağımsızlığın nasıl kazanıldığını ve değerini çok iyi bilen bir milletin evladı olarak Bağımsızlık Gününü canı gönülden tebrik ediyorum. İstiklal ve istikbal yolunda verdiğimiz şanlı mücadeleleri, şehadetleriyle taçlandıran kahramanlarımızı rahmet ve hürmetle yad ediyorum. Rabbim aziz şehitlerimizin ruhlarını şad mekanlarını cennet eylesin.

Azerbaycanda TEKNOFEST heyecanı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir - Resim : 1

Hazarın İncisi Baküde bir millet iki devlet, tek festival şiarıyla dünyanın en gözde havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofesti gerçekleştiriyoruz.

Bir ananın iki oğlu, bir amacın iki kolu, o da ulu bu da ulu, Azerbaycan Türkiye. Dinimiz bir, dilimiz bir, ayımız bir, yılımız bir, aşkımız bir, yolumuz bir Azerbaycan Türkiye.

Türkiye Azerbaycan olarak ilişkilerimizi önce stratejik ortaklığa geçtiğimiz yıl da Şuşa Beyannamesiyle stratejik müttefikliğe çıkardık.

Azerbaycanda TEKNOFEST heyecanı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir - Resim : 2

Akıncı, zirve noktasında olan bir SİHA ve İstanbuldan buraya non-stop uçmak suretiyle bir rekora imza attı.

Karabağ deyince yüreğinde fırtınalar kopan 85 milyonun selamını getirdim.

Haydar babamızı da rahmetle yad ediyorum, mekanı cennet olsun.

Azerbaycanda TEKNOFEST heyecanı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir - Resim : 3

Biz baskıyla, tehditle korkutulanlardan olmadık, asla olmayacağız. İşgale ve haksızlığa karşı her rotamda doğru olanı söylenmekten, meşru davamızı savunmaktan geri durmadık, durmayacağız. Bizim kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz olmadığı gibi habis niyetlilere verecek tek karış toprağımızda yoktur, olmayacaktır. Çünkü biz tesadüflerin bir araya getirdiği insanlar değil, tarihiyle, kültürüyle, medeniyet değerleriyle büyük bir milletin evlatlarıyız.     

Azerbaycanda TEKNOFEST heyecanı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir - Resim : 4

Her alanda olduğu gibi uzay ve havacılık alanında da Azerbaycan ile işbirliği içinde olacağız. Türk devletleri teşkilatı kapsamında kardeş ülkelerimizdeki uzay ajansları ve ilgili bakanlar bir araya geliyor. Vakit artık bu topraklarda başarı, barış ve kalkınma hikayesi yazmanın vaktidir.

Azerbaycanda TEKNOFEST heyecanı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir - Resim : 5

Sırada Zengilan ve Laçindeki havalimanı projeleri var. Agdan Sanayi Parkı ve Aras Vadisi ekonomik bölgesi de işgalden kurtarılan topraklardaki potansiyelden istifade edilmesine imkan verecektir. Bu bölgelerde önümüzdeki dönemde akıllı kentler, bunların kurulmasına ilişkin projelerde birlikte çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz.

 Azerbaycanda TEKNOFEST heyecanı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir - Resim : 6

Erdoğan ve Aliyev, Bayraktar Akıncı SİHA'sını imzaladı
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Teknofest'te Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyev ile birlikte standları gezdi, bilgi aldı. Erdoğan, Aliyev ile birlikte Baykar Bayraktar Akıncı SİHA'sını imzaladı.

 Azerbaycanda TEKNOFEST heyecanı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir - Resim : 7

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ Savaşı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan’a verdiği desteği hatırlatarak, “Savaşın ilk başından itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Azerbaycan, tek değil, Türkiye onun yanındadır’ sözleri Azerbaycan’ın gücüne güç kattı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Türkiye dışında ilk kez Azerbaycan’ın başkenti Bakü'de düzenlenen "Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Azerbaycan”a katıldı. Sahnede yaptığı konuşmasında bugünün Azerbaycan’ın bağımsızlık günü olduğunu belirten Aliyev, “Bu bayramı, çifte bayram yapan aziz kardeşimin bizimle beraber olmasıdır. Azerbaycan halkı adına Türkiye Cumhurbaşkanı ve onunla beraber gelenleri tüm samimiyetimle selamlıyorum” dedi.

Azerbaycanda TEKNOFEST heyecanı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir - Resim : 8


“Azerbaycan’ın yanında her zaman Türk kardeşlerimiz oldu”
Müslüman dünyasında Azerbaycan ilk Halk Cumhuriyeti'nin 104 yıl önce kurulduğunu ve 2 yıl sonra çöktüğünü hatırlatan Aliyev, “Ne yazık ki bu cumhuriyetin ömrü kısa oldu. Azerbaycan Halk Cumhuriyeti 2 yıl sonra bağımsızlığını kaybetti. Azerbaycan'ın devlet bağımsızlığı ancak 1990'ların başında yeniden sağlandı ve Azerbaycan halkı 30 yıl bağımsız olarak yaşadı. Bu 30 yılda Azerbaycan’ın yanında her zaman Türk kardeşlerimiz oldu. Biz 30 yıl boyunda bu desteği, kardeşliğin desteğini her zaman hissettik. Bugün hala hissediyoruz. Bugün Türkiye ve Azerbaycan hala birlikte. İki hafta önce Türkiye'nin en güzel yerlerinden biri olan Rize'de sevgili kardeşimle birlikteydik. İki hafta sonra Bakü'de tekrar birlikteyiz. Biz iyi günde, kötü günde birbirimizin yanındayız. İleride sadece güzel günlerin gelmesi için elimizden geleni yapmalıyız ve yapacağız” ifadelerini kullandı.

Azerbaycanda TEKNOFEST heyecanı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir - Resim : 9


“Türkiye bizim yanımızdaydı”
Azerbaycan ve Türkiye’nin kardeşliği ve birliğinin iki ülkenin halkları için yol belirleyici olduğunu ifade eden Aliyev, “Bu faktör dünya ve bölge için çok önemlidir. Türkiye ve Azerbaycan birlikte ne kadar güvenle ilerlerse bölgemizde barış ve istikrar devam edecektir. Bunun en iyi örneğini büyün dünya 2. Karabağ Savaşı sırasında gördü. Türkiye bizim yanımızdaydı. Savaşının ilk başından itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Azerbaycan, tek değil, Türkiye onun yanındadır’ sözleri Azerbaycan’ın gücüne güç kattı. Azerbaycan halkı bunu asla unutmayacak. Tarihimizin en önemli zamanlarında birlikteydik. Bakü’nün Ermeni İşgalinden Kurtarılması Günü’nde düzenlenen askeri geçit töreninde Türkiye ve Azerbaycan askerleri omuz omuza yürüdü. Tarihi zaferimizden sonra aziz kardeşimle birlikte Azatlık Meydanı’nda Türk ve Azerbaycan ordularının askeri geçit törenini izledik. Bu bizim birliğimizin kanıtıydı. Bütün dünyaya verilen açık bir mesajdı” dedi.

Azerbaycanda TEKNOFEST heyecanı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir - Resim : 10


“Aziz Sancar gibiler gençlere örnek"
TEKNOFEST’in, Azerbaycan-Türkiye birliğinin bir başka tezahürü olduğunu ifade eden Aliyev, “TEKNOFEST bilimin, gelişimin, bilgi ve teknolojinin bayramıdır. Festivale katılan gençlerin bu tarihi hep hatırlayacağından eminim. Birkaç gündür birlikte olan Türkiye ve Azerbaycan gençleri bir aile gibi yakınlaştılar, tanıştılar ve gelecekte de hep birlikte olacaklarına eminim. Festivale Aziz Sancar da katıldı. Aziz Sancar ile önceki görüşmemi hatırlıyorum, bana her zaman Şuşa’ya gitme hayali olduğunu söylemişti. Benimle görüştükten sonra Şuşa’ya gitti. Hayatta elde etmek istediklerini zaten elde ettiğini söyledi ve Şuşa'yı gördü ve bu bizi çok mutlu etti. Aziz Sancar gibi insanlar gençlere örnek oluyor. Alim, vatandaş, Türk ve vatanseverdir. Siz gençler Aziz Bey gibi olmaya çalışmalısınız” açıklamasında bulundu.

“Dünyanın önemli bir güç merkezi haline geldik”
Türkiye'nin artan gücünün Azerbaycan’ı daha da güçlendirdiğini vurgulayan Aliyev,“ Birbirimizi güçlendirerek dünyanın önemli bir güç merkezi haline geldik. Türkiye'nin başarılı bir şekilde gelişmesi her şeyden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesindedir. Aramızdaki kardeşlik tüm Türkiye ve Azerbaycan halkına örnek olmalıdır. Bu bayramda bizlerle birlikte olan sevgili kardeşim Erdoğan'a ve Türkiye'den gelen dostlarımıza, kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Türkiye ve Azerbaycan'ın ilerlemeye devam edeceğine olan güvenimi ifade etmek istiyorum. Yaşasın Türk-Azerbaycan birliği ve kardeşliği. Karabağ Azerbaycan'dır” ifadelerini kullandı.

 Azerbaycanda TEKNOFEST heyecanı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir - Resim : 11

 AZERBAYCAN'DA TEKNOFEST HEYECANI

Bakü'de, 26-29 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali "TEKNOFEST Azerbaycan" devam ediyor.10 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları, Bakü Crystal Hall’de düzenlenecek girişim zirvesi Take Off Bakü, Türk ve Azerbaycan Hava Kuvvetlerinin Bakü semalarındaki gösteri uçuşları, Türkiye ve Azerbaycan’dan festivale katılacak devlet ve özel şirketlerin yenilikçi ürünleriyle özel sergi alanları, şovlar, ödül törenleri, konserler, lazer ve dans gösterileriyle ziyaretçilerini ağırlıyor.TEKNOFEST Azerbaycan kapsamında düzenlenen yarışmalara toplam 1000 takım olmak üzere 5 bin yarışmacı başvurdu. Başvuruda bulunan 1000 takımdan 250'den fazlası finale kaldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER