için kaldı

Çemtaş, GES yatırımı için düğmeye bastı

Çemtaş'tan KAP'a yapılan açıklamada Güneş Enerjisi Yatırımı kapsamında 1,4 milyon dolar maliyetle Asunim Yenilenebilir Enerji A.Ş. ile sözleşme imzalandığı belirtildi.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Çemtaş, GES yatırımı için düğmeye bastı

Konuyla ilgili şirketten KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"11.11.2022 tarihli açıklamamızda;

"Bursa Organize Sanayi Bölgesi Şirket adresimizde bulunan 12.000 m2 kapalı alan çatı üzerine Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımı için bugünden itibaren yatırım görüşmeleri başlamıştır. Yatırımın yaklaşık bedeli 1.400.000 USD dolar olacağı tahmin edilmektedir. Söz konusu yatırım 2 MWp güç kapasiteli olarak yapılacaktır. GES üretim tesisinin sözleşme tarihinden itibaren, gerekli izinlerin alınması ve yatırımın yapılması sonucunda 2023 yılı üçüncü çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanmaktadır. Söz konusu yatırımla ilgili Yatırım Teşvik belgesine başvuru yapılacaktır." KAP'ta açıklanmış idi.

Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımı için Asunim Yenilenebilir Enerji A.Ş. ile sözleşme imzalanmıştır. Çatı GES projemiz 2040,22 kWp kurulu gücünde olacaktır. 2023 yılı üçüncü çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanmaktadır. Söz konusu yatırımla ilgili Yatırım Teşvik belgesine başvuru yapılacaktır."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER