2022 LGS sınavı sona erdi! LGS soru ve cevapları ne zaman yayınlanır?

LGS kapsamında yapılan merkezi sınav sona erdi. Yüz binlerce adayın katılım sağladığı LGS’de gözle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak LGS soru ve cevaplarına çevrildi. Öğrenciler LGS soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağını merak ederken sonuçların ne zaman açıklanacağını da araştırıyor. Peki, LGS soru ve cevapları ne zaman açıklanır? LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

VATAN VATAN
2022 LGS sınavı sona erdi! LGS soru ve cevapları ne zaman yayınlanır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 17 bin 915 okulda gerçekleştirilen 2022 LGS sınavı sona erdi. Yüzbinlerce aday, iki oturum haline yapılan LGS’de ter döktü. Lise tercihleri yapabilmek için sonuçlar beklenecek. Adaylar sınav sonrası puanlarını hesaplayabilmek için MEB tarafından LGS soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağını araştırıyor. Peki, LGS soru ve cevapları ne zaman açıklanır? LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

2022 LGS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Sınav sonrası adaylar LGS soru ve cevaplarının açıklanacağı saate odaklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından LGS sınav sorunlarının gün içinde yayınlanması bekleniyor.

2022 LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 LGS sonuçları, 30 Haziran 2022'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

2022 LGS PUANLARI NASIL HESAPLANACAK?

Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunacak.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2022 LGS sonuçları 30 Haziran’da açıklanacak. Sonuçların açıklanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı tercih takvimini açıklayacaktır. Hem LGS sonucuyla hem de yerel yerleştirmeye göre tercihlerin temmuz ayında yapılması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın tercih süreci ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER