Huawei'nin yüksek hızlı uydu interneti: Starlink'e rakip mi?

Huawei, kendi uydu tabanlı internet hizmeti için gerçekleştirdiği ilk testlerin sonuçlarını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre, Starlink rakibi bu uydu internet hizmeti ile 660 Mbps'ye kadar yüksek hızda internet erişimi mümkün olabiliyor.

PARADURUMU PARADURUMU
Huawei'nin yüksek hızlı uydu interneti: Starlink'e rakip mi?

Huawei, kendi uydu tabanlı internet hizmeti üzerinde çalışarak, SpaceX'in Starlink ağına benzer bir yapı oluşturmayı amaçlıyor. Çin merkezli teknoloji devi, 660 Mbps'ye kadar indirme hızlarına ulaşabilen uydu sistemini test etti ve elde edilen sonuçları paylaştı. Bu başarı, Huawei'nin uydu internet sektöründe önemli bir aktör haline gelebileceğini gösteriyor.

Telekomünikasyon endüstrisinin önde gelen şirketlerinden biri olan Huawei, 6G kablosuz teknolojisinin laboratuvarında yeni denemeler yapıyor. Huawei'nin 6G departmanında çalışan araştırmacı Wang Jun, test bulgularını Çin'deki bir etkinlikte sunarak şirketin güncel gelişmelerini paylaştı.

Sabit ağların ulaşamadığı bölgelerde bile internet olacak

Henüz kullanılan uydu detayları açıklanmasa da, Huawei'nin son dönemde fırlatılan alt yörünge uydu teknolojilerini kullandığı düşünülüyor. Eğer uydu internet testleri başarıyla ticari hizmete geçerse, Huawei, sabit ağların ulaşamadığı uzak bölgelere dahi internet erişimi sağlayabilecek.

Huawei'nin Starlink gibi diğer markalara göre önemli bir avantajı da bulunuyor. Şirket, uydu internetini Kirin işlemcilerini kullanan cihazlarına entegre edebilir. Hatta Çin'deki etkinlikteki testler, Mate 60 Pro modeli ile gerçekleştirildi. 

Huawei'nin kendi internet hizmetinin yakın zamanda kullanıma sunulması beklenmese de, ilk testlerin 660 Mbps gibi yüksek bir hıza ulaşması ve Mate 60 Pro gibi cihazların bu ağı desteklemesi, şirketin telekom altyapısındaki bağımsız yeteneklerini güçlendirmesine yardımcı olacak. Ayrıca, Huawei'nin kendi uydu internet ağı, Çin-ABD arasındaki gerilim nedeniyle 5G hizmeti sunamadığı birçok bölgede önemli bir alternatif olabilir, böylece şirket telekomünikasyon dünyasında yeni bir kapı aralayabilir. (Shiftdelete)

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER