Son dakika: Çavuşoğlu'ndan Yunan amiralin tehdidine sert yanıt: Cesareti varsa aktif görevdeyken yapsaydı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile birlikte basın açıklamasında bulundu. Yunan amiralin 'Boğaz köprülerini vururuz' tehdidine yanıt veren Çavuşoğlu, 'Eski bir komutanın açıklamaları üzerinde durmaya gerek yok. Cesareti varsa o zaman yapardı. Boş laflarla kendilerini avutmalarına gerek yok.' dedi.

POSTA POSTA
Son dakika: Çavuşoğlu'ndan Yunan amiralin tehdidine sert yanıt: Cesareti varsa aktif görevdeyken yapsaydı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile bir araya geldi. Ersin Tatar ile birlikte basın açıklamasında bulunan Çavuşoğlu, Yunan amiralin "Boğaz köprülerini vururuz" tehdidine ders gibi yanıt verdi.

Yunanistan ile Ege adaları sorunuyla ilgili konuşan Çavuşoğlu şunları söyledi; 

Başkasıyla tatbikat yapsalar ne olacak, Türkiye'ye düşmanlık etseler ne olacak? Yunanistan Başbakanı'nın ya da başka Yunan Başbakanı'nı Avrupa Birliği'nde bizi övmesini beklemiyoruz. Böyle bir beklentimiz de yok. Bizim hiç lobimiz olmadı Yunanistan'a. Türkiye'yi dışlayarak bir sürü toplantılar, formatlar oldu. Oldu mu bir şey, olmadı. Eski bir komutanın açıklamaları üzerinde durmaya gerek yok. Cesareti varsa o zaman yapardı. Boş laflarla kendilerini avutmalarına gerek yok. Yunan halkı Türkiye ile ne düşünüyor ona kulak versinler.

Gerginlikten yana değil iş birliğinden yanayız. Haklarımızı koruma konusunda kararlılığımız tam.

Son dakika: Çavuşoğlu'ndan Yunan amiralin tehdidine sert yanıt: Cesareti varsa aktif görevdeyken yapsaydı! - Resim : 1

YUNAN AMİRAL NE DEMİŞTİ?

Türkiye-Yunanistan ilişkileri gerilirken Yunanistan'da gerilimi tırmandıracak bir açıklama gelmişti. Ege Denizi’nde 1996 yılında yaşanan “Kardak krizi” travmasını atlatamayan emekli koramiral Yanis Egolfopulos, Yunan savaş uçaklarının İstanbul’u bombalayabileceğini söyledi. Hürriyet'te yer alan habere göre; Kardak krizi döneminde Ege’deki “Adrias” savaş gemisinin komutanı olan Egolfopulos, Yunan “Mega” televizyonunda katıldığı programda, “Rafale uçakları Larisa’dan üç Scalp füzesi atsa İstanbul Boğazı’ndaki köprüleri vurur. Sonra Türklere ‘hadi gelin, konuşalım’ deriz” ifadelerini kullanmıştı.

‘ÇOK PARA HARCADIK ÜSTÜNLÜK BİZDE’

Sözlerini daha da ileri götürerek Türk ordusunun “çok zayıfladığını” savunan emekli asker, bir sıcak çatışma yaşanması halinde Türk SİHA’larının “ekmek kırıntısı” gibi kalacağını savundu. Provokatif söylemlerini daha sonra çıktığı “Open TV” yayınında da sürdüren Yanis Egolfopulos, “Yunanistan ordusu için 2019’dan beri büyük paralar harcandı. Şu an silah üstünlüğü bizde. Türklerden korkmuyoruz. Keşke ilk adımı atsalar” dedi. Emekli koramiral, 1996 Kardak krizi sırasında dönenim hükümeti “vur” emri verseydi, Türkiye’nin bugün Yunanistan’ı tehdit edemeyeceğini de söyledi.

Detaylar geliyor...

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER