için kaldı

Altın fiyatlarında son dakika sürprizi! İslam Memiş 5 gün sonraki rakamı açıkladı

Altın fiyatları için son dakika sürprizi. Altın fiyatları için rekor tahmini geldi. Altın fiyatlarında düşüş sürerken yeni rekorlar için tarih verildi. Gram altında alım fırsatı doğdu. Altın fiyatları bir anda fırlayacak. Altın piyasası uzmanı İslam Memiş 5 gün sonra altın fiyatlarının geleceği seviyeyi açıkladı. Altın fiyatları için son dakika gelişmesi...

VATAN VATAN
Altın fiyatlarında son dakika sürprizi! İslam Memiş 5 gün sonraki rakamı açıkladı

Altın fiyatları için son dakika sürprizi. Altın fiyatları için rekor tahmini geldi. Altın fiyatlarında düşüş sürerken yeni rekorlar için tarih verildi. Gram altında alım fırsatı doğdu. Altın fiyatları bir anda fırlayacak. Altın piyasası uzmanı İslam Memiş 5 gün sonra altın fiyatlarının geleceği seviyeyi açıkladı. Altın fiyatları için son dakika gelişmesi...

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi... Altın fiyatları için rekor geliyor. Altın yatırımcısı yeni dönemde fırsatlara açık olacak. Altın piyasası uzmanı İslam Memiş yeni rekor için hem rakam hem de tarih verdi. İşte son dakika detayları...

Geçtiğimiz haftalarda sert yükselen ons ve gram altın yatırımcıların ilgisini çekmişti. Geçen hafta ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı sonrası yükselen altın fiyatları ardından ABD ikinci çeyrek büyüme verileri sonrası keskin düşüş göstermişti.

HAFTA ORTASINDA DÜŞÜŞ HIZLANDI

Çarşamba günü ABD’de ADP özel sektör istihdam verisi açıklandı. Kritik tarım dışı istihdam verisi için öncü gösterge olarak kabul edilen ADP özel sektör istihdamı beklentilerin çok üzerinde artış gösterdi.

BD’de iş gücü piyasasında bir durgunluk olmaması Fed’in faiz artışları için daha fazla alanı olabileceği ihtimallerini kuvvetlendirdi. Dolar endeksi çarşamba günü 102.843’e kadar yükselirken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.198 seviyesini gördü.

Doların küresel çapta üçlenmesi ve ABD tahvil getirilerindeki yükseliş ons altın fiyatının baskı altında kalmasına yol açtı.

ONS ALTIN GERİLEDİ

Çarşamba günü 1934 dolara kadar gerileyen ons altın perşembe günü sakin bir seyir izledi. Ons altın günü 1934 dolar seviyesinden kapattı.

Ons altındaki gerilemenin etkisiyle birlikte çarşamba günü 1674 lirayı gören gram altın perşembe günü 1673 lirayı test ettikten sonra 1675 liradan kapandı.

ABD’DE TARIM DIŞI İSTİHDAM BEKLENTİLERİN ALTINDA

Öte yandan bugün saat 15.30’da ABD’de temmuz ayı tarım dışı istihdam verisi açıklandı. Buna göre tarım dışı istihdam 187 bin arttı. Tarım dışı istihdamın 200 bin artması bekleniyordu. Ülkede işsizlik oranı yüzde 0.1 oranında azalarak yüzde 3.5 seviyesine geriledi.

İSLAM MEMİŞ'TEN AÇIKLAMA

Altın ve dolar yatırımcılarına uyarılarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, şu ifadeleri kullandı:

“Bu fırsatlar yıl sonuna kadar gelmeyebilir” Borsa İstanbul 7258 puanda, yüzde 1.26'lık değer artışı ile günü tamamladı. Borsa İstanbul 7174 seviyesine kadar geriledi. Sonra yükseldi. Kişisel beklentim kar satışlarına hazır olmak gerekiyor, ansızın satış gelirse bunun alım fırsatı olarak değerlendireceğiz.

Yabancı yatırımcılar da girişlerini hızlandırdı. 280 dolar hedef seviyesi var, bu seviyeleri görmeye devam edeceğiz. Düşüşleri alım fırsatı göreceğiz ama 7000 üzerinde alım düşünmüyorum.

Dolar TL kurunda dalgalanma oldu, kafalar karıştı. Resmi kur ve serbest piyasalarda makas aralıkları devam ediyor. Resmi kur tarafında 26.95 karşımızda. 27.05 seviyesinde serbest piyasada.

Türkiye'nin risk priminde artış oldu. Gerilemişti, 410'a kadar yükseldi ve dolar kurunda da 27 üzerinde ataklar gördük. 27 altında kalmak gibi bir düşüncesi var galiba, baskılanma devam ediyor. Doları TL'yi etkileyen bir faktör de dolar-euronun geri çekilmesi. Dolar endeksi de 102 doların üzerinde. Bu da pozitif etkiledi kuru."

Altın fiyatları Gram altın ağustos ayının başından bu yana düşüş eylemine girerken öngörülerini ortaya koyan İslam Memiş’ten yeni açıklama geldi. 5 gün sonra altında kıyamet kopacak. Elinde atını olanlar o günü beklesin diyerek uyardı.

İSLAM MEMİŞ YENİ ALTIN TAHMİNLERİNİ AÇIKLADI

Altın fiyatlarında son günlerde yaşanan düşüş yatırımcısını endişelendirmişti. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ise bu düşüşün geçici olduğunu iddia etti.

Özellikle ons Altın fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle gram altın fiyatlarının da gerilediğini belirten ünlü Ekonomist, ancak birkaç hafta içinde ons Altın fiyatlarının tepki Yükselişi göstereceğini ve 2000 doları göreceğini söyledi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş gram altın fiyatları ile ilgili de yeni tahminlerini duyurdu.

Elinde kıyıda köşede yastık altında altını bulunanlara uyarılar yapan ünlü Ekonomist, düşüşlere aldanıp satmamak gerektiğine dikkat çekerken hala gram altında 2000 TL seviyesinin geleceğini dile getirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER