Son dakika... Asgari ücret ne kadar olacak? TÜRK-İŞ Başkanı: Pazarlık 7785 TL açlık sınırından başlayacak

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret toplantısı öncesi, "Biz bugün komisyon asgari ücreti 5500 lira ile ilgili konuşmayacak. Asgari ücreti 7785 lira açlık sınırından başlayıp onun üzerinde nereye çıkarsa. Memnun edecek bir rakam olursa oturup altına imza atarız" açıklamasında bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika... Asgari ücret ne kadar olacak? TÜRK-İŞ Başkanı: Pazarlık 7785 TL açlık sınırından başlayacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı bugün yapılacak. 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplanılacak. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay toplantı öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Atalay'ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

Komisyon 15 kişiden oluşuyor. Her ortamda anlatmaya gayret ediyorum. Biz 5 kişiyiz. Burada da 5 kişisin, komisyon adil değil. Asgari ücrette kim Bartın'da çalışan terzinin çırağı, Artvin'deki çırak bunlar bu ülkenin kardeşimiz ama bunların kayıtları bizde olmayan insan topluluğu. Öyle bir imkan olsa da adil komisyon olsa, o komisyonun içinde de tamamı asgari ücretli olsa.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER