UNESCO'ya çöp şikayeti

İtalya'nın başkenti Roma'da, aralarında sanatçı, akademisyen ve çevrecilerin de bulunduğu 150 kişi, kent konseyine temizlik yapma görevini hatırlatması için UNESCO'ya mektup yolladı.

GASTE24 GASTE24
UNESCO'ya çöp şikayeti

Roma'nın tarihi merkezinde yaşayan kültür sektörü çalışanları, sanatçılar, profesörler ve çevreciler, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'ne (UNESCO) mektup gönderdi.

Söz konusu mektupta, şehirdeki çöplerin ve diğer bozulmaların "küçük düşürücü" olduğuna dikkat çekilerek, UNESCO'dan Roma'nın kent konseyine Dünya Mirası alanının korunması görevini hatırlatması talep edildi.

Dünya Mirası Merkezi Başkanı Lazare Eloundou Assomo'ya hitaben yazılan mektubu imzalayan 150 kişilik grup, İtalya'nın başkentindeki yetkililere yaptıkları şikayetlerin göz ardı edildiğini belirtti.

Roma'nın tüm tarihi merkezi, 1980 yılında Dünya Mirası listesine eklenmişti. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER