Yasin Aktay: Bunca yasa yeterince koruyamıyor mu kadını?

Yeni Şafak gazetesi yazarı ve AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Emine Bulut'un eski eşi tarafından 10 yaşındaki çocuğunun yanında öldürülmesine ilişkin kaleme aldığı yazısında "Tuhaf olan, kadının yasal konumunun gelişmiş olmasına karşın kadına şiddet vakalarının artıyor olması" dedi.

F5HABER F5HABER
Yasin Aktay: Bunca yasa yeterince koruyamıyor mu kadını?

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay, Türkiye'nin modernleştiğini eskisine oranla cinayet işleyenlerin de cinayete kurban olanların da daha eğitimli, daha şehirli olduğunu yazdı. "Her geçen gün kadının konumunun yasal olarak çok daha fazla geliştirildiği, kadına pozitif ayırımcılık adı altında neredeyse imtiyazların bile tanındığı bir kentsel-modern dünyadayız" diyen Aktay, "Tuhaf olan şey, kadının yasal konumunun çok gelişmiş olmasına karşılık, kadına yönelik şiddet vakalarının daha fazla artıyor olması. Ne oluyor? Çıkan bunca yasa yeterince koruyamıyor mu kadını? Daha fazlası nedir?" ifadesini kullandı.

Dün Emine Bulut'un eski eşi tarafından 10 yaşındaki çocuğunun yanında öldürülmesi olayına kamuoyunun birçok kesiminden tepki gelmişti.

Aktay, Yeni Şafak'taki köşe yazısında "Kadına bu şiddeti uygulayan isimler için hiç kimsenin en ağır şekilde cezalandırılmasını istememesi bile söz konusu değil" dedi.

Aktay şunları kaydetti:

Zannetmeyin bu sadece Türkiye’nin sorunudur, ama bizi şu anda ilgilendiren Türkiye’dir ve merhamet için her zaman verimli bir toprak olmuş bu coğrafyada giderek merhamet bakımından ciddi çoraklaşma işaretleri alıyoruz.

Herşeyin yasalara bağlandığı yerde, yani vicdana göstere göstere güvenilmediği yerde, vicdan da intikamın feci bir biçimde alıyor ve yasaları geçersiz hale getiriyor gibi. Vicdan olmasa, merhamet olmasa, sorumluluk olmasa kadını erkeğe, çocuğu zalim ebeveyne, kadını kadına, küçüğü büyüğe, işçiyi işverenine karşı koruyacak hangi yasa olabilir?

SONRAKİ HABER