Uğur Dündar: Moderatör ağzıyla kuş tutsa bile linçten kurtulamıyor

Ortak yayının moderatörlüğünü reddeden Sözcü yazarı Uğur Dündar 17 yıl önce üstlendiği Erdoğan - Baykal programını hatırlatarak "Tarihi önemdeki bir yayından önce, moderatörün taraflarla görüşüp, programın prensiplerini konuşmasından daha doğal bir davranış olamaz." dedi ve ekledi: "Tarafsız davranmak yetmiyor, moderatör ağzıyla kuş tutsa bile linçten kurtulamıyor"

F5HABER F5HABER
Uğur Dündar: Moderatör ağzıyla kuş tutsa bile linçten kurtulamıyor

Uğur Dündar, Sözcü'de "İsmail Küçükkaya neden linç ediliyor?" başlığıyla yayımlanan yazısında "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının televizyondaki buluşmalarından önceki süreçte mesleğimizdeki bazı profesyonellerin, hatta kimi yöneticilerin bile, işin temel kurallarını bilmeden o makamlara geldiklerini fark ettim" ifadesini kullandı.

Dündar şöyle devam etti:

Hemen belirteyim tarihi önemdeki bir yayından önce, moderatörün taraflarla görüşüp, programın prensiplerini konuşmasından daha doğal bir davranış olamaz. 2002'deki Tayyip Erdoğan-Deniz Baykal tartışmasına hazırlanırken iki tarafın kurmaylarıyla ayrı ayrı buluşup görüştüm.

Hatırlarsınız İmamoğlu-Yıldırım arasındaki açık oturumdan önce de İsmail Küçükkaya'nın Binali Yıldırım'ı tutacağı yönünde iddialar ortaya atılmış ve yine korkunç bir linç yapılmıştı.

Spekülasyonlar havada uçuşurken program, herkesin gözü önünde ve şeffaflık içinde gerçekleşti. Bitiminde iki aday da tarafsız yönetimi nedeniyle moderatöre teşekkür etti. Ama sonra yandaşlar onun kumpas kurduğunu öne sürerek lince başladılar!..

Vicdanlara veda etmenin toplumu getirdiği yere bakar mısınız? Tarafsız davranmak yetmiyor, moderatör ağzıyla kuş tutsa bile linçten kurtulamıyor."

 

SONRAKİ HABER