Türkiye'nin kültür sanat kanalı TRT 2 yayında!

Türkiye'nin en kapsamlı kültür-sanat kanalı olması beklenen TRT 2 bu akşam yayın hayatına başladı. Açılış özel yayının konuğu ise Yeşilçam'ın efsanelerinden Hülya Koçyiğit oldu.

F5HABER F5HABER
Türkiye'nin kültür sanat kanalı TRT 2 yayında!

Türkiye'nin kültür-sanat kanalı TRT 2 yayına başladı. TRT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Eren, kültür-sanat kanalı olarak yayın hayatına başlayan TRT2'ye ilişkin, "Biz TRT2'de nefes alacağımız, huzur ve sükunet duyacağımız programlar oluşturduk. Yayın yelpazesinde kültür, sanat, tarih, sinema, felsefe, edebiyat, müzik ve tiyatro alanlarından içeriklerle güncel kültür-sanat haberleri yer alacak. TRT 2, kültür sanatın tek kanalı olacak." dedi.

Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Siyah beyaz ve tek kanallı günlerden, 13 TV kanalı ve 16 radyo kanalı olan uluslararası bir marka haline, çalışanlarımız ve izleyicilerimiz sayesinde geldik. Biz büyük bir aileyiz ve Türkiye için biriz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin kültür sanat kanalı TRT 2 yayında! - Resim : 1

"HAZIRSAN BAŞLIYORUZ"

TRT'nin tamamen kültür sanat içeriklerini paylaşacağı kanalı sosyal medyadan "Hazırsan başlıyoruz. 5...4...3...2...2..." diyerek duyuruldu. TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, geçtiğimiz aylada TRT2 hakkında açıklamalarda bulunarak, "TRT kültür sanat kanalını açıyoruz. Burada gençlere yönelik çok güzel içerikler üretmeyi hedefliyoruz. Ana mecrasında olmayan ancak gençlerin ilgi duyduğu birçok içeriği bu kanalda yayınlamayı düşünüyoruz. Gençlik kanalı, televizyon kanalı olarak tartışmalı bir konu. Çünkü bu konuda kurulan televizyon kanalları bugüne kadar başarılı olmamış, televizyon seyretmedikleri için. Gençlere yönelik içeriği tanımlamak lazım, örneğin absürt komediler, daha popüler olmayan içerikleri TRT 2 kanalı kapsamında değerlendirmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

SONRAKİ HABER