için kaldı

Selvi: CHP 15 Temmuz gecesi bir elbise giydi, belli ki o elbise CHP’ye bol geldi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, dün 15 Temmuz özel oturumunda Meclis'te yaşanan gerilime ilişkin CHP'ye sert sözlerle yüklendi. Selvi 15 Temmuz sonrası CHP'nin başarılı bir sınav verdiğini ancak dünkü oturumda yanlış yaptığını söyledi. "CHP 15 Temmuz gecesi bir elbise giydi, belli ki o elbise CHP’ye bol geldi" diyen Selvi " Kılıçdaroğlu’nun “kontrollü darbe” söylemi, ve dün Engin Özkoç’un FETÖ terör örgütü üzerinden Erdoğan’ı hedef alması doğru olmadı." ifadelerini kullandı. 

F5HABER F5HABER
Selvi: CHP 15 Temmuz gecesi bir elbise giydi, belli ki o elbise CHP’ye bol geldi

15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıl dönümünde özel bir oturum düzenledi.

Meclis Başkanı Mustfa Şentop başkanlığında toplanan oturumda AK Parti ve CHP grupları arasında gerginlik yaşandı.

Kürsüye çıkan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un eski savcı Zekeriya Öz'ü hatırlatarak "15 Temmuz, kendi halkına kurşun sıkan FETÖ'yü de ona yol verenleri de asla unutturmayacaktır" şeklindeki sözlerine AK Parti grubundan tepki geldi. Kürsüye çıkan AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Özkoç’a darbecilerin hedefinde Cumhurbaşkanının olduğunu söyleyerek, "Lütfen Marmaris'i, oradaki suikast timini, burada darbeye direnen bütün partilerden milletvekillerini hatırlayın. Sayın Engin Özkoç, sizin konuşmanız Marmaris'e paralel düşüyor." dedi.  Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yaşanan gerilimin 15 Temmuz’un ruhuna yakışmadığını söyledi; CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç’un konuşmasını eleştirdi.

“CHP 15 Temmuz gecesi bir elbise giydi, belli ki o elbise CHP’ye bol geldi.CHP, FETÖ gibi kirli bir yapı üzerinden Erdoğan’ı hedef almak yerine Erdoğan’ın darbeye karşı verdiği mücadeleyi esas alsa, daha yararlı olurdu” diyen Selvi "15 Temmuz’un ruhuna yakıştı mı?" diye başlık attı. 

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle: 

15 Temmuz gecesi darbeye karşı doğru yapan CHP, dün yanlış yaptı.

Milletin dün 15 Temmuz gecesinin vahşetini yeniden yaşadığı bir sırada, 251 şehidin anıldığı, darbeye karşı tanklara meydan okuyan insanların hayırla yad edildiği, 15 Temmuz’un manevi havasının yeniden hissedildiği bir ortamda CHP’li Engin Özkoç’un çıkışı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Erdoğan’ı çağıracak ve soracak yürekli bir savcı arıyorum” çıkışı zamanın ruhuna ne kadar uygun düşüyor?

CHP 15 Temmuz gecesi bir elbise giydi, belli ki o elbise CHP’ye bol geldi.

CHP, FETÖ gibi kirli bir yapı üzerinden Erdoğan’ı hedef almak yerine Erdoğan’ın darbeye karşı verdiği mücadeleyi esas alsa, daha yararlı olurdu.

SONRAKİ HABER