Sabah yazarı Melih Altınok'tan dikkat çeken çıkış: Maske takma zorunluluğuna itirazım var

Türkiye'de de pek çok ilde maske takmak zorunla hale getirildi. Sosyal mesafenin yanı sıra maske takmanın da vakaların gerilemesine yardımcı olduğu belirtiliyor. Ancak Sabah yazarı Melih Altınok'un buna itirazı var. Altınok "İsteyen yine taksın. Ancak ben hastaneler gibi riskli yerlerde ya da başkalarının da bulunduğu kapalı alanlarda kısmen işlevsel olan maskenin sokakta ne işe yarayacağından emin değilim." diyerek "stresin daha büyük sağlık sorunlarına yol açacağını" öne sürdü.

F5HABER F5HABER
Sabah yazarı Melih Altınok'tan dikkat çeken çıkış: Maske takma zorunluluğuna itirazım var

Sabah Gazetesi yazarı Melih Altınok, pek çok bilimsel makalede maske takmanın sağlıklı kişilere önerilmediğine yönelik yayınlar olduğunu belirterek, "Uzmanlar maskenin bizi ancak hasta biriyle bir metre mesafede 15 dakikadan daha uzun bir süre kalırsak koruyacağını... Onun dışında ekstra bir koruyuculuğu fazladan bir koruyuculuğu olmadığını... Tersine, doğru kullanmadığınızda maskenin kendisinin bir enfeksiyon kaynağı olacağını söylüyorlar." ifadelerini kullandı.

Melih Altınok, vatandaşların yeni tip Koronavirüs önlemleri nedeniyle alınan kurallara uyduğuna vurgu yaparak, "Benim bu açık alanda maske takma zorunluluğuna bir itirazım var. İsteyen yine taksın. Ancak ben hastaneler gibi riskli yerlerde ya da başkalarının da bulunduğu kapalı alanlarda kısmen işlevsel olan maskenin sokakta ne işe yarayacağından emin değilim." diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...

SONRAKİ HABER