Sabah yazarı Mehmet Barlas: Kılıçdaroğlu’na kızılmaz, sadece gülünür

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan için “sözde cumhurbaşkanı” ifadesini kullanmasına tepki göstererek "Kılıçdaroğlu'na kızılmaz sadece gülünür." yorumunda bulundu. “Kaset skandalı olmasaydı, o hâlâ Mersin kumsallarında Urfa'yı falan arayacaktı” diyen Barlas "Sonuçta o sözel değil FETOnal bir siyasetçidir" ifadesini kullandı.

F5HABER F5HABER
Sabah yazarı Mehmet Barlas: Kılıçdaroğlu’na kızılmaz, sadece gülünür

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle açıklama yapan CHP lideri, Türkiye’de medyanın sorunlarından bahsederken Erdoğan’ın, Sözcü gazetesiyle ilgili sarfettiği sözleri şu ifadelerle eleştirmişti:

 “2020 yılında bir ülkenin sözde cumhurbaşkanı, bir gazeteyi doğrudan hedef gösterip ‘ben o gazeteyi okumuyorum, siz de satın almayıp, okumayın’ diye çağrı yapıyorsa orada medya üzerindeki vesayeti ve baskıyı düşünün. Sıradan bir kişi bunu söylemiyor, devleti yöneten en tepedeki koltukta oturan zat söylüyor.”

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na kullandığı “sözde cumhurbaşkanı” ifadesinden dolayı tepki gösterdi.

Barlas, bugünkü köşe yazısında “Kılıçdaroğlu kullandığı kelimelerin anlamlarının ne olduğunu bilmek konusunda yeterli değil” iddiasını dile getiren Barlas, özetle şu eleştirilerini dile getirdi:

Sonuçta bunlar yürüyen merdivene tersten binerler. Mersin'i Güneydoğu'nun incisi zannederler. Yetmezmiş gibi "Gidin gezin bakalım, Güneydoğu'da nerede böyle sahil bulabilirsiniz" de derler. Atatürk'ün özdeyişini tekrarlamak isterken cümlenin yarısını unutup, takılmış plak gibi "Hattı müdafaa yoktur" diyerek dinleyenleri şaşırtırlar. Ya "Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen alçak" demesini nasıl yorumlamalıyız? "Ben eski maliyeciyim, mal nasıl götürülür çok iyi bilirim" der ve sonra esrar kaçakçılarından vergi alınmasını önerir.

Bana göre Kılıçdaroğlu'na kızılmaz sadece gülünür. Çünkü o "Sözde" kelimesinin de herhalde anlamı dışında bir anlam taşıdığını sanmıştır. Sonuçta o sözel değil FETOnal bir siyasetçidir. Kaset skandalı olmasaydı, o hâlâ Mersin kumsallarında Urfa'yı falan arayacaktı.

SONRAKİ HABER