için kaldı

RTÜK Başkanı: Halk TV'nin yayınları kabul edilemez, inceleme başlattık

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Seçimler yaklaşırken medyanın dikkat etmesi gereken kurallar belliyken Halk TV’nin yapmış olduğu provokatif yayınlar kabul edilemez. Ülkemizin sömürgeci olduğu iddia edilemez, silahlı terör örgütüne üye olmaktan hükümlü bulunan biri övülemez. Gerekli inceleme başlatılmıştır” paylaşımı yaptı.

F5HABER F5HABER
RTÜK Başkanı: Halk TV'nin yayınları kabul edilemez, inceleme başlattık

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Halk TV hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Ebubekir Şahin, "Seçimler yaklaşırken medyanın dikkat etmesi gereken kurallar belliyken Halk TV’nin yapmış olduğu provokatif yayınlar kabul edilemez. Ülkemizin sömürgeci olduğu iddia edilemez, silahlı terör örgütüne üye olmaktan hükümlü bulunan biri övülemez. Gerekli inceleme başlatılmıştır" ifadelerini kullandı. 

Ne olmuştu?

Halk TV'de, dün akşam Seda Selek'in sunduğu "Perdenin Önü Arkası" programına katılan Holloway Londra Üniversitesi öğretim üyesi Mashuq Kurt, AK Parti'nin Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) ile ittifak kurmak istemesini değerlendirmişti.

Kurt, "Devletin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin değil Osmanlı'nın dahi, Kürtlere yönelik siyasetinde hep benzer bir şey var. Bir şekilde ikilik dediğimiz bir eksende oluşan, menfaat gruplarından daha zayıf olanın daha güçlü olana karşı destekleme. Sömürgeci güçler de Afrika'da, Asya'da ve benzeri yerlerde yaptılar. Son tahlilde şunu söyleyebilirim: AK Parti, Kürt trenini kaçırdı, geçmiş olsun" demişti.

"Kürt treninin hangi aşamada kaçırdı?" sorusu üzerine Kurt, "2016'da Kürtlerin mahallelerini, kasabalarını, şehirlerini ve evlerini başlarına yıkarken kaçırdı. Daha ne olsun" yanıtını vermişti. 

SONRAKİ HABER