Rasim Ozan Kütahyalı Sabah'tan da kovuldu

Beyaz TV'deki spor programında Boşnak vatandaşlara yönelik tepki çeken sözlerinin ardından kanaldan kovulan Rasim Ozan Kütahyalı'nın, köşe yazarlığı yaptığı Sabah gazetesindeki işine de son verildi. Sanica Boru, Beyaz Futbol ve Derin Futbol'un sponsorluğundan çekildiğini duyururken, RTÜK de 19 Kasım'da yayınlanan programı görüşmek üzere toplanacak.

F5HABER F5HABER
Rasim Ozan Kütahyalı Sabah'tan da kovuldu

Beyaz TV'de yayınlanan Derin Futbol programında Boşnak halkı için skandal sözler sarf eden Rasim Ozan Kütahyalı, kanaldan kovulmasının ardından köşe yazarlığı yaptığı Sabah gazetesinden de kovuldu.
Gerçek Gündem'in haberine göre, yaşanan gelişmeler nedeniyle Kütahyalı'nın Sabah gazetesindeki köşe yazılarına da son verildiği öğrenildi.

Bu arada RTÜK'ün de bu haftaki toplantısında Kütahyalı'nın Boşnak vatandaşlara yönelik tepki çeken sözlerinin yer aldığı yayını görüşmek üzere toplanacağı kaydedildi.

Öte yandan Beyaz Futbol ve Derin Futbol'un sponsoru Sanica Boru'dan da 'sponsorluğun bırakıldığı' açıklaması geldi.

‘HALKIMIZIN HASSASİYETLERİNE DUYARLIYIZ'

Açıklamada şöyle denildi: 'Kamuoyuna duyurumuzdur; Halkımızın hassasiyetlerine duyarlıyız. 21.11.2017 tarihi itibariyle, Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarındaki sponsorluklarımızdan çekildiğimizi belirtiriz.'

Kütahyalı'nın 19 Kasım'da Beyaz TV'de yayımlanan Beyaz Futbol programında Boşnak vatandaşlara yönelik sözleri toplumda geniş tepkilere neden olmuştu. Boşnak vatandaşlar sosyal medyada tepkisini dile getirirken, Balkan ve Boşnak dernekleri de yaptıkları açıklamayla Kütahyalı'yı kınamıştı.

SAFFET SANCAKLI TWEET ATTI

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz TV'de canlı yayında Boşnaklara olan çirkin sözlerinin ardından MHP'nin sporcu kökenli ve Balkan Türkü milletvekili Saffet Sancaklı çok sert tepki göstermişti.
Rasim Ozan Kütahyalı Sabah'tan da kovuldu - Resim : 1
HİDAYET TÜRKOĞLU DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu savcıları göreve çağırmıştı.

Türkoğlu, "Tarih boyunca Türklerle dostluğu ve samimiyeti sayesinde tüm dünyayı kıskandıran Bosna Halkını, aşağılık, adi ve akılsız yakıştırmayla küçük düşürmeye çalışan Rasim Ozan Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz. Bir Boşnak olarak, bu şahsı ağır şekilde kınıyor, savcılarımızı göreve davet ediyorum." diye konuşmuştu.

BALKAN FEDERASYONLARI ORTAK AÇIKLAMA YAPTI

Skandal ifadelerin ardından Balkan Federasyonları da bir açıklama yapmıştı. Balkan ve Boşnak dernekleri yaptıkları ortak açıklamada "Kütahyalı'nın sarf ettiği bu sözler, kelimenin tam anlamıyla, belden aşağı, terbiyesizce, dini ve milli geleneklerimize uymayan sözcükler olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözlerdir" ifadeleri kullanıldı.

SONRAKİ HABER