Nagehan Alçı: Heceleyerek söylüyorum ki faşist çevreler öğrensin: Kür-dis-tan

Trabzon'da Kürdistan yazılı atkıyla fotoğraf çektirmek isteyen turist grubu, çevredekilerin saldırısına uğramıştı. Saldırıya tepki gösteren Habertürk yazarı Nagehan Alçı "Irkçı vandallar harita bilgisini akıllarına sokmalı: Bizim komşumuzun adı resmen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi. Bir Türk olarak heceleyerek söylüyorum ki faşist çevreler öğrensin: KÜR-DİS-TAN." ifadelerini kullandı.

F5HABER F5HABER
Nagehan Alçı: Heceleyerek söylüyorum ki faşist çevreler öğrensin: Kür-dis-tan

Irak Kürdistan Bölgesi'nden (IKB) Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl'e gelen turistler, 'Kürdistan' yazılı atkıyla fotoğraf çektirmek isterken, çevredeki bir grubun saldırısına uğramıştı. Kadın ve çocukların da bulunduğu 50 kişilik gruptan 9 kişi gözaltına alınmıştı. Konuyu köşesine taşıyan Habertürk yazarı Nagehan Alçı dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. 

Alçı, "Bu rezalet nasıl telafi edilecek?" başlıklı yazısında, "Bu işin içinden pis kokular geliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de bu inceleme ve soruşturmanın derinleşmesine her türlü desteği vermeliler." dedi. 

 Alçı’nın yazısından ilgili bölüm şöyle:

Şu birkaç gün içinde Türkiye’de öyle bir hukuksuzluk yaşandı ki bu rezalete kayıtsız kalamadım.

Hiçbir demokrat insan da kalamaz.Tahmin ettiğiniz gibi Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden Türkiye'ye misafir gelmiş turistlere yapılan faşist linç girişiminden ve sonrasında Türk devleti nezdinde yaşanan skandallar zincirinden bahsediyorum.

Öncelikle artık bu ülkede yaşayan ırkçı vandallar temel siyasi harita bilgisini akıllarına sokmalı: Bizim komşumuzun adı resmen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi.

Üstelik burası Türkiye olarak  ilişkilerimizin mükemmel olduğu bir yönetim. Bir Türk olarak heceleyerek söylüyorum ki faşist çevreler komşumuzun adını öğrensin: KÜR-DİS-TAN.

SONRAKİ HABER